Haberler

Roj Tv Muhabiri Davasında Karar

Terör örgütü PKK'nın kapatılan yayın organı Roj TV'nin muhabirliğini yapan, örgüt üyesiyken Siirt'in Pervari kırsalında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaralı yakalanan "Ruken" kod adlı Zerrin Yılmaz, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl...

Terör örgütü PKK'nın kapatılan yayın organı Roj TV'nin muhabirliğini yapan, örgüt üyesiyken Siirt'in Pervari kırsalında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaralı yakalanan "Ruken" kod adlı Zerrin Yılmaz, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapse çarptırıldı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında tutuklu sanık Yılmaz, tutuksuz sanıklar Celal K, Rezzan Ş. ve avukatları hazır bulundu, tutuksuz yargılanan Mehdi C. İ. ise katılmadı.

Cumhuriyet savcısı, mahkemeye sunduğu mütalaada tutuklu sanığın üzerine atılı suçun mahiyeti, mevcut delil durumu ve isnat edilen suçun CMK 100/3 maddesi uyarınca cezalandırılmasına, tutuksuz yargılanan 3 örgüt üyesi hakkında ise örgütten gönüllü ayrıldıkları için ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesini talep etti.

Sanık Yılmaz, savunmasında yaklaşık 6 yıldır tutuklu bulunduğunu belirterek, üzerine atılı suçları işlemediğini iddia etti.

Yılmaz, Roj TV'de muhabir olarak çalıştığını ve 2006'da kameramanlık yaparken Avrupa'dan Irak'a geçtiğini ifade ederek, Irak'ta bulunduğu sürede terör örgütü PKK'ya katıldığını, bundan pişman olmadığını söyledi.

Sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu ve tutuklulukta geçirdikleri sürenin dikkate alınarak, tahliyelerine karar verilmesini talep etti.

-Karar-

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Zerrin Yılmaz'ı TCK'nın 302/1 maddesi gereğince "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak"tan ve geçici köy korucusu Mahmut Karadeniz'i "kasten öldürmek"ten 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, geçici köy korucusu İsmail Bilen'i

"kasten öldürmeye teşebbüs"ten 15 yıl ve ruhsatsız silah taşımak suçundan 5 yıl hapse çarptırdı.

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Mehdi C.İ, Celal K. ve Rezzan Ş. hakkında ise suç işlemedikleri ve örgütten gönüllü ayrıldıkları için cezaya yer olmadığına karar verdi.

Muhabir: Aziz Aslan / Meral Özdemir

Yayıncı: Kemal Kaymak - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Güncel

Zerrin Yılmaz Diyarbakır Pervari Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title