Haberler

Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılar

Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarda yakınlarını kaybedenler taziyeleri kabul ederken olayda yaşamını yitirenlerin hikayesi de yürek burkuyor.

Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarda yakınlarını kaybedenler taziyeleri kabul ederken olayda yaşamını yitirenlerin hikayesi de yürek burkuyor.

Patlamada hayatını kaybeden 46 kişiden Mehmet Koray Cüneydioğlu'nun (20) açık lise sınavına gittiği öğrenildi. Evinin önüne kurulan çadırda taziyeleri kabul eden acılı baba Saraç Cüneydioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun 2 ay sonra askere gitmeye hazırlandığını söyledi.

Olay günü oğlunun açık lise sınavına girdiğini belirten Cüneydioğlu, "Oğlum sabahki sınava girmiş, öğle sonu tekrar sınava giderken PTT binası önünde meydana gelen ikinci patlamada hayatını kaybetmiş" dedi.

Patlama yaşandıktan sonra oğluna ulaşamadığını anlatan Cüneydioğlu,

"Gencecik 20 yaşında fidanım gitti. Oğlum suçsuz yere öldü. Türkiye buna bir çare bulsun" diye konuştu

Anne Emire Cüneydioğlu ise oğlunun gömleğini koklayarak arkasından ağıt yaktı. Beş çocuk annesi Cüneydioğlu'nu yakınları teselli etmeye çalıştı.

-Kardeşine bakmaya giderken can verdi-

Hayatını kaybeden Tahir Yumuşak (34) birinci patlamanın olduğu bölgede bulunan kardeşi Yasin Yumuşak'ın (20) durumunu öğrenmek için giderken, ikinci bombalı saldırıda hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yasin Yumuşak, ağabeyinin de kendisi gibi cep telefonu işi yaptığını söyledi.

Kendi iş yerinin, ilk patlamanın olduğu belediye binası yakınında olduğunu belirten Yasin Yumuşak, "Patlama olduktan sonra ağabeyim bana bakmak için motosikletine binip yola çıkmış. Ancak ikinci patlamanın olduğu yerde hayatını kaybetmiş" dedi.

-Hastaneye giderken öldü-

Tahir Yumuşak'ın akrabası 2 çocuk annesi Azize Yumuşak'ın da (51) hastaneye giderken bombalı saldırıda hayatını kaybettiği belirtildi.

Oğul Ahmet Yumuşak (26), hastaneye giden annesine patlama yaşandıktan sonra ulaşamadıklarını, daha sonra da öldüğünü öğrendiklerini söyledi.

Aynı aileden telefon bayi işletmeciliği yapan 49 yaşındaki Hüseyin Yumuşak da patlama anında bölgeye çok yakın olan iş yerindeki levha ve vitrinlerin üzerlerine devrildiğini anlatarak "Yaklaşık yarım saat bulunduğumuz yerden çıkamadık. Bizi arayanlara da cevap veremedik. Personellerim de hafif şekilde yaralandı" diye konuştu.

Birçok esnafın mağdur olduğunu vurgulayan Yumuşak, şunları kaydetti:

"Bizim yetkililerden talebimiz mağdur olan esnafın sorunlarının giderilmesi. Kimse böyle yaşanmasını istemezdi. Fakat yaşandı. Talebimiz yaşanan mağduriyetin giderilmesi ve bu tür olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması." - HATAY

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Koray Reyhanlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title