Haberler

Rektör Okudan: 'Böyle Yol Kazaları Olur'

Güncelleme:

Polisin Okyanus Şirketler Grubunun Aldığı İhalelerle İlgili Başlattığı 'Final' Operasyonu Kapsamında Yargılanan ve Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesinde Görülen Davanın Dünkü Duruşmasında, Tutuksuz Yargılanmasına Karar Verilen Selçuk Üniversitesi (Sü) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Cezaevinden Çıktıktan Sonra Geldiği Konya'da Üniversite Öğrencileri ve Öğretim Üyeleri Tarafından Coşkuyla Karşılandı.

Polisin Okyanus Şirketler Grubunun aldığı ihalelerle ilgili başlattığı ''Final'' operasyonu kapsamında yargılanan ve Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın dünkü duruşmasında, tutuksuz yargılanmasına karar verilen Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, cezaevinden çıktıktan sonra geldiği Konya'da üniversite öğrencileri ve öğretim üyeleri tarafından coşkuyla karşılandı.

Eşi Nilsen Okudan ile Selçuk Üniversitesi Rektörlük binasına gelen Prof. Dr. Okudan, bahçe kapısında çiçeklerle karşılandı.

Rektör Okudan'a karşılamaya gelen öğretim üyeleri, öğrenciler ve arkadaşları, ''geçmiş olsun'' dileğinde bulunmak için uzun kuyruk oluşturdu. Prof. Dr. Okudan, kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştı ve onlara teşekkür etti. Bahçede kesilen kurbanlık koyunun kanı da Okudan'ın alnına sürüldü.

Yoğun ilgi nedeniyle yaklaşık yarım saatte Rektörlük binasının merdivenlerine ulaşabilen Prof. Dr. Okudan, burada kendisini karşılamaya gelenlere yönelik yaptğı konuşmada, ''Şu andan itibaren hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam edeceğiz. Ben adalete güveniyorum. Daha önce de yargı önünde hesap verdim, yine veririm. Yeter ki adaletin önünde olayım. Asla bundan korkmadım. Adalete güveniyorum, sonunda tecelli edecektir. Yargı en doğru kararı verecektir. Çünkü Türkiye bir hukuk devletidir ve biz buna inanıyoruz. Hukuk devletinde de her şey hukukla hallolur. Zaman içinde izleyeceğiz göreceğiz ne nedir. Ben adalete inanıyorum. Siz de inanın''diye konuştu.

Kendisi karşılamaya gelenlerin özgür iradeleriyle bunu yaptığını ifade eden Rektör Okudan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Siz de hiçbir etkide kalmadan özgür iradenizle beni buraya taşıdınız. Size söz veriyorum, görevimin son gününe kadar şevkle, heyecanla çalışacağım. Bunu hiçbir şey durduramayacak. İnsan devletine küsmez. Ben de küsmedim. Makamlar mevkiler gelip geçicidir. Ama baki olan devlettir. Olur böyle yol kazaları, ne diyelim. Ben 5 senedir istirahat etmemiştim. 5,5 ay istirahat etmiş oldum. Kitap okudum, televizyon izledim. Dinlenmiş geldim. Yine durmayacağız, kaldığımız yerden kardeşçe, dostça, ayırım yapmadan düşüncelere saygı duyarak çağdaş, çok güzel Selçuk Üniversitesini beraber yaratacağız.''

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Okudan, kimseye kırgın olmadığını, kimseye düşman olmadığını vurgulayarak, ''Ama yargısız infaz yapmayın, doğruyu söyleyin. Doğruya şapkayı çıkarırım. Yazanlara, çizenlere kimseye kırgın değilim. Ben sevgimle onlara cevap vereceğim. Sevgim her şeyin üzerine çıkacak. Biz bize taş atanları da sataşanları da seveceğiz. Biz kimseye küs değiliz. Yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Selçuk Üniversitesini hep beraber zirveye taşıyacağız, yüzyılın üniversitesi, herkesin konuştuğu üniversite yapacağız''dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title