Haberler

PUSULA Gazetesi İşsizlik ve İstihdam Sorununu Masaya Yatırdı

Güncelleme:

Gazete PUSULA'nın Bergama öğretmenevinde düzenlediği geniş kapsamlı toplantıda Eğitimci, Politikacı ve İşadamlarını bir araya getirerek Bakırçay bölgesinde yaşanan işsizlik sorununu masaya yatırdı.

Bergama merkezli aylık yayın yapan Gazete PSULA'nın Bergama öğretmenevinde düzenlediği geniş kapsamlı toplantıda Eğitimci, Politikacı ve İşadamlarını bir araya getirerek Bakırçay bölgesinde yaşanan işsizlik sorununu masaya yatırdı.

Toplantıda konuşan herkes sorumluk bilinci çerçevesinde eteğindeki taşı döktü ve üzerlerine düşen görevi yerine getirdilerse de ancak bazı büyük İşadamlarının üye oldukları BASİAD ve BEGİAD gibi Dernek yöneticilerinin ve toplantıya katılmamaları ise konuya ne kadar ilgili olduklarını bir kez daha göstermiş oldular.

Verilen İftar yemeğinin ardından düzenlenen Toplantı da söz alan konuşmacılar, bölgede yaşanan işsizlik ve İstihdamın sorunun yanı sıra bölgesel yatırımlar konusunda ki çalışmaları anlatarak işsizlik ve istihdam sorunun ana nedeni olarak kalifiye eleman da gerçek sıkıntı çekildiğini ortaya çıkardılar.

Eski Bergama Belediye Başkanı Akif Ersezgin, Bergama'yı seven biri olarak Sera yatırımını işadamlarımıza örnek olsun diye Bende Bergama'da yaptım işsizlik konusunda toplantı düzenlenmesi çok üzücü bir olay bergama bunu hak etmiyor" dedi.

Ak Parti İzmir Milletvekilli Rifat Sait'in de toplantının sonlarına doğru iştiraki ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar Bergama işsizlik sorunu tartışılmaya devam edildi. ilçede Teknik ve Mesleki Eğitim veren okulların sorunları ele alınarak okullarda ki ihtiyaç ve eksikliklerin giderilmesi, kalifiye eleman yetiştirmek anlamında süratle çalışmaların Ticaret Odasıyla İş birliği yapılarak hızlandırılmasına karar verildi.

İzmir Milletvekili Rifat Sait Teknik Liselerin ihtiyaçlarının giderileceğini, belirterek okul müdürlerinin gerekli ihtiyaçlarının hükümete rapor etmeleri gerektiğini ifade etti. Bu arada İlçeye yeni bir adette Teknik mesleki Lise yapılacağını anlatan Rifat Sait, isteyin prjesi olan herkese hükümet para veriyor" dedi.

Yaklaşık 5 saat süren geniş kapsamlı toplantıda toplantı ya konuşmacı olarak şu isimler katıldı. Mesleki Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Rahim Şimşek, Müdür Yardımcısı Ayhan Kuzu, Endüstri Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Özcan Demir, Belediye eski Başkanı İşadamı Akif Ersezgin, CHP Belediye Başkan Adayı İdris Yavuzyılmaz, MHP İlçe Başkanı ve Belediye Özkan Karadiken, Ak Parti İlçe Başkanı Raşit Ürper, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Durmaz, Göçbeyli Belediye Başkanı Esat Karacan, Demokrat Parti İl Başkan Yardımcısı ve Demirciler Odası Başkanı Tuncay Akyol, Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, şoförler Odası Başkanı Mehmet Kızıltaş, Berberler Odası Başkanı Vedat Yiğit, Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Salim söyler, Sergiciler Odası Başkanı Süleyman Türkoğlu, Terziler Odası Başkanı Yusuf Kurtuldu, Bergama Yüksek Öğrenim Derneği Başkanı Mahmut Esad Dülge katıldı. Toplantıya katılamayan Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise çelenk gönderdi. Tahsin TUNA Pusula Gazetesi Yayın danışmanı .

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ak Parti Bergama İzmir Güncel Haberler

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Bakmadan Geçme

Kurban eti yıkanır mı, kırmızı et yıkanır mı? Kurban kesildikten sonra et yıkanır mı? Eylem Tok ve oğlu yakalandı mı, nasıl yakalandı? Eylem Tok ve oğlu olayı ne, suçu nedir? Yurt dışı harç pulu ne kadar 2024? #9992 Yurt dışı çıkış harcına zam mı geldi? TV YAYIN AKIŞI 16 HAZİRAN: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir?
15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title