Haberler

Poyrazköy Davasında 5 Sanık Tahliye Edildi

Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmat davasındaki 5 tutuklu sanık tahliye edildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme sanıkların ve avukatların taleplerini almasının ardından ara kararlarını açıkladı. Mahkeme davanın tutuklu sanıkları emekli Binbaşı Levent Bektaş, Yarbay Ercan Kireçtepe, Binbaşı Erme Onat, Binbaşı Eren Günay ve Albay Hüseyin Hançer’in tahliyesine karar verdi. Mahkeme tahliye gerekçesi olarak ‘tutuklu kaldıkları süre ve Anayasa Mahkemesi’nin tutukluluk süresi ile ilgili kararını’ gösterdi. Anayasa Mahkemesi tutukluluk süresine 5 yıl olarak belirlemişti. Mahkeme serbest bıraktığı sanıklar hakkında ‘yurt dışı çıkış yasağı’ koyulmasına karar verdi. Hakkında tahliye kararı verilen isimlerden Albay Hüseyin Hançer yaklaşık 2,5 yıldan beri tutuklu iken Bektaş'ında aralarında bulunduğu diğer sanıklar 4 yıl 9 aydan beri tutuklu idi.

Mahkeme ayrıca, Genelkurmay Başkanlığı’nın ‘kumpas’ iddiaları üzerine şikayet etmesi sonucu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmanın da akıbetinin savcılıktan sorulmasına karar verdi. Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın dinlenilmesi yönündeki talepler konusunda şu aşamada dinlenilmesine yer olmadığına karar veren mahkeme sanık ve avukatlar tarafından salona getirilmesi halinde tanık olarak dinleneceğini hükmetti. Mahkemenin tahliye kararının ardından sanık yakınları duruşma salonunda sevinç gösterileri yaptı.

Adliye çıkışında yakınlarına tahliye haberlerini bildiren bazı sanık yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Levent Bektaş Poyrazköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title