Haberler

PKK Liderlerinden Karayılan'dan Tehdit

Terörist Saldırılarda Artık Sabrı Taşan Türkiye, Sınırötesi için Düğmeye Bastı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 1 Yıl Süreyle Operasyon Yetkisi Tanıyan Tezkere Şu Sıralarda TBMM'de Görüşülüyor. Tezkerenin Hemen Öncesi Terörist Elebaşlarından Murat Karayılan, Yine Haddini Aştı, Tahriklerine Bir Yenisini Ekledi.

Terörist saldırılarda artık sabrı taşan Türkiye, sınırötesi için düğmeye bastı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 1 yıl süreyle operasyon yetkisi tanıyan tezkere şu sıralarda TBMM'de görüşülüyor. Tezkerenin hemen öncesi terörist elebaşlarından Murat Karayılan, yine haddini aştı, tahriklerine bir yenisini ekledi.

PKK terör örgütünün Türkiye-Irak sınırındaki Kandil dağı'ndaki kampında, Katar'dan yayın yapan El Cezire Televizyonu'na açıklamalarda bulunan terörist elebaşı Karayılan, 'Türkiye saldırırsa direniriz. Biz Türkiye'ye saldırmak için sınırı geçmiyoruz. Zaten heryerde adamımız var. Türkiye'nin esas amacı Irak Kürtlerine saldırmak' diye konuştu.

'TÜRKİYE YAPACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR'

PKK terörüne son olarak toplu halde 15 şehit veren Ankara, sınırötesi operasyon için düğmeye bastı ve hızla sınırötesi operasyona olanak tanıyan tezkereyi hızla TBMM'yegönderdi. Tezkererinin oylanmasından hemen önce , dün terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan, Katar'dan yayın yapan El Cezire Televizyonu'na haddini aşan açıklamalarda bulundu. Karayılan, 'Türkiye bizim güçlerimize karşı operasyon yapacaksa, biz de karşılık vereceğiz.  Türkiye, PKK'ya karşı sınırötesi operasyon kartıyla Kuzey Irak(Kürdistan) yönetimini baskı altında tutmayı amaçlıyor. Sonuçta Türk Ordusu bu operasyonu yapacak gibi görünüyor, eğer yaparsa biz de direniriz. Biz Türkiye'ye saldırmak için sınırı geçmiyoruz. Zaten heryerde adamımız var. Türkiye'nin esas amacı Irak Kürtlerine saldırmak' diye konuştu.

'OPERASYONA KARŞI HAZIRIZ'

PKK'lı terörist elebaşlarından bir başka isim Bahuz Arzal da Türkiye'nin amacının kamplar değil, Kuzey Irak (Kürdistan) ve Kürt halkı olduğunu iddia etti. Arzal, 'Türkiye'nin muhtemel oprasyonuna karşı kendimizi koruyabiliriz. Türk ordusunun hazırlıkları sınırda hemen bizim dibimizde sürüyor, tabiki biz de hazırlanıyoruz.' dedi.

OPERASYON TELAŞI

Ankara'nın operasyon konusunda ne kadar ciddi olduğunun farkına varan Batı başkentleri alarm durumuna geçerken, Irak'tan üst üste 'yapmayın' mesajları geldi. Dün Ankara'ya gelen Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi, diplomasi isterken, Irak Başbakanı Maliki, Başbakan Erdoğan'ı arayarak 'Bize bir şans verin, gerekirse PKK'ya karşı birlikte operasyon yapalım' dedi. Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuğu olan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ise 'Teröre karşı aldığını kararlarda yanınızdayız' desteğini verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title