Haberler

Pi Artworks Yeni Galerisini Açtı

Güncelleme:

İstanbul'un önde gelen galerilerinden Pi Artworks, Londra'da yeni galerisini açtı.

Contemporary Istanbul'un ilk senesinden itibaren katılımcısı olan İstanbul'un önde gelen galerilerinden Pi Artworks'ün yeni galerisi Pi Artworks London, Londra'nın en hareketli bölgelerinden Fitzrovia District'te açıldı. Pi Artworks 1998'de Yeşim Turanlı tarafından kuruldu ve Türkiye'den sanatçıların uluslararası alanda tanınması konusunda önemli rol oynadı. Pi Artworks dünyanın önde gelen 3 çağdaş sanat merkezinden biri olan Londra'da açılan ilk Türk galeri oldu.

Pi Artworks Londra'nın ilk sergisi Pi: Housewarming isimli karma sergi 7 Aralık'a kadar görülebilecek. Sergide Contemporary Istanbul'da da sergilenecek Volkan Aslan, Nezaket Ekici, Susan Hefuna, Horasan, Nejat Sati, Gülay Semercioğlu ve Mehmet Ali Uysal'ın işleri yer alıyor.

15 Ekim akşamı gerçekleşen açılışa sanatçı Mehmet Ali Uysal, Volkan Aslan, Nezaket Ekici, kurucu Yeşim Turanlı, galeri direktörü Zeynep Uzuner, Garine Aivazian, yanı sıra Türkiye'den Fisun – Faruk Eczacıbaşı, Can Elgiz, Ali Güreli, Hasan Bülent Kahraman, Nil - Oktay Duran, Billur Tansel, Sami Erbeş, Ari Mesulam ve birçok davetli katıldı. Uluslararası sanat çevresinin öncü isimlerinden Will Lawrie (Lawrie Shabibi Gallery), Aoran Cesar (Delfina Foundation), Kashya Hildebrand (Kashya Hildebrand Gallery), Farhad Farjam (Koleksiyoner), Ezra Konvitz (Art Stack), Roxana Sand (Middle East Sotheby's), Jean Marc de Crop (Koleksiyoner), Vali Mahlouji (Küratör), Isabella Causse (Sanat Danışmanı), Amin Jaffer (Sanat Danışmanı), Rajshree Pathy (India Design Forum) açılışa katılan davetliler arasında yer aldı.

Açılış akşamında aynı zamanda sanatçı Mehmet Ali Uysal, Volkan Aslan ve Nezaket Ekici'nin, Stephanie Bailey ile panel konuşması düzenlendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Londra Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title