Haberler

Petrol-İş 27. Olağan Genel Kurulu

Genel Kuruldan detaylar- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya'nın konuşması Petrol-İş 27. Olağan Genel Kurulu- CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: - "Türkiye'de demokrasinin en önemli ayaklarından biri sendikalar, diğeri de basındır.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Genel Kuruldan detaylar- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya'nın konuşması Petrol-İş 27. Olağan Genel Kurulu- CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: - " Türkiye'de demokrasinin en önemli ayaklarından biri sendikalar, diğeri de basındır. Demokrasilerde basın susturulursa o ülkede özgürlüklerden ve demokrasilerden bahsedilemez" CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türkiye'de demokrasinin en önemli ayaklarından birinin basın olduğunu belirterek, "Demokrasilerde basın susturulursa o ülkede özgürlüklerden ve demokrasilerden bahsedilemez" dedi.Petrol-İş 27. Olağan Genel Kurulu'na katılan Akkaya, sendikanın özelleştirme mücadelesi sonucunda ülkeye kazandırdıklarından dolayı devlet övünç madalyasını hak ettiğini söyledi.Sendikaların siyasi partilerin arka bahçesi olmaması gerektiğini anlatan Akkaya, "Türkiye'nin yandaşlaşmış sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla dolu bir dönemi geçirdiğini" kaydetti.Akkaya, demokrasinin güçlü ve kuvvetli olmasının örgütlü toplumun işleviyle ölçülebileceğini belirterek, "Son dönemdeki antidemokratik uygulamalar, anayasa ve hukuk ihlallerine rağmen, bugün ne bilim adamları ve sendikalardan ses çıkmaması ülkemizdeki demokrasi zaafını göstermektedir" dedi."Yandaş sendikaların üye sayılarının hormonlu şekilde şişirildiğini" savunan Akkaya, şöyle devam etti: "Türkiye'de demokrasinin en önemli ayaklarından biri sendikalar, diğeri de basındır. Demokrasilerde basın susturulursa o ülkede özgürlüklerden ve demokrasilerden bahsedilemez. Koza İpek Medyası'na yapılan sansür ve baskı uygulamaları Türkiye'de demokrasiye vurulmuş darbedir. Bu yıl 103 internet sitesi kapatıldı, 50 sitede içerik engellemesi yapıldı, 23 twitter hesabı kapatıldı. Sadece Sözcü gazetesine sadece bu dönemde 57 dava açıldı. 2015 Dünya Basın Özgürlüğü ve Endeksi'nde 180 ülke arasında ne yazık ki 146. sıradayız. Basın susturulursa demokrasiden bahsedilemez."Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, Türkiye'nin en önemli konuları arasında Çözüm Süreci ve iş kazalarının bulunduğunu ifade ederek, "Bu yıl Ocak-Ağustos döneminde 1278 kişi iş cinayetleri sonucunda hayatını kaybetti. Bizde ancak çoklu ölümler olduğu zaman iş kazaları gündeme geliyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Yakup Akkaya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title