Haberler

Pakdemirli Toprağa Verildi

Eski Başbakan Yardımcısı, Anavatan Partisi döneminin önemli siyasetçilerinden ve eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yakın arkadaşlarından Ekrem Pakdemirli, İzmir'de toprağa verildi.

Eski Başbakan Yardımcısı, Anavatan Partisi döneminin önemli siyasetçilerinden ve eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yakın arkadaşlarından Ekrem Pakdemirli, İzmir'de toprağa verildi. Cenaze törenine eski ve yeni dönemin önemli siyasi isimleri katıldı.

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde 21 Ekim 2025 bahçesinde kendi üretimi olan zeytin toplama aparatının tanıtımı için zeytin üreticileriyle bir arayla gelen 76 yaşındaki Pakdemirli, başına traktörün yük kaldırmak için kullanılan parçasının çarpması sonucu ağır yaralandı. Pakdemirli, yoğun bakımda tedavi gördüğü Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde 31 Aralık da yaşamını yitirdi. Pakdemirli için Karabağlar İlahiyat Fakültesi Camii'nden öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Pakdemirli ailesinin yanı sıra siyaset ve iş dünyasının ünlü isimleri de katıldı. Birlikte aynı çatı altında siyaset yaptığı eski bakanlar Oltan Sungurlu, Cemil Çiçek, Vecdi Gönül, Işılay Saygın, Abdülkadir Aksu, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Burhan Özfatura'nın yanı sıra TBMM Başkanvekili CHP milletvekili Akif Hamzaçebi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu cenaze namazı öncesi Pakdemirli ailesine taziyelerini iletti. Taziyeleri Pakdemirli'nin oğulları Bekir, Mehmet ve Emre Pakdemirli ile anneleri Nuran Pakdemirli kabul etti.

Vecdi Gönül, Pakdemirli'nin 24 Ocak ekonomik kararlarının mimarlarından olduğunu söyledi. Işılay Saygın, ülkenin önemli bir siyaset ve ekonomi insanını kaybettiğini, Pakdremirli'nin önemli icatlar yapan biri olduğunu, son icadının ölümüne neden olduğunu söyledi. Akif Hamzaçebi ise Pakdemirli'nin Maliye Bakanlığı döneminde kendisinin bürokrat olarak birlikte çalışma şansı bulduğunu, üzgün olduğunu söyledi.

Pakdemirli'nin cenazesi öğleleyin kılınan cenaze namazı sonrası Balçova Mezarlığı'nda toprağa verildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekrem Pakdemirli Turgut Özal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title