Haberler

Eski Cezaevi Savcısından Suphi Altındöken Cinayeti ile İlgili Yorum

Özgecan Aslan’ın katili Suphi Altındöken’in cezaevinde öldürülmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan eski Bayrampaşa Cezaevi Savcısı Necati Özdemir, “O, bir cezaevi geleneğini yerine getirmiş oldu” dedi.

Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'in  cezaevinde öldürülmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan eski Bayrampaşa Cezaevi Savcısı Necati Özdemir, "O, bir cezaevi geleneğini yerine getirmiş oldu" dedi.

Cezaevi mahkumlarıyla ilgili çok sayıda araştırma ve projeleri bulunan  eski Bayrampaşa Cezaevi Savcısı Necati Özdemir, Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'in cezaevinde bir mahkum tarafından öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özdemir, "Hukuk adına elbette doğru bulduğumuz bir olay değil ancak Özgecan'ın tecavüzü ve ardından hunharca öldürülmesi  inanıyorum ki hem ülkemizin insanında hem de bu olayı duyan diğer ülke insanları arasında çok ciddi bir travmalar oluşturdu" dedi.

"BU TÜR OLAYLARDA HUKUK İÇİNDE KALMALIYIZ"

Özgecan Aslan cinayetinin toplumda büyük travmalara yol açtığını söyleyen Eski Savcı Necati Özdemir, "Ben ve benim gibi düşünen birçok insan bu travmadan kurtulabilmiş değil ancak netice itibari ile bir hukuk devletiyiz ve düşüncelerimiz farklı bile olsa, çok sivri uçlarda bile olsa  hukuk içinde kalmalıyız, hukuk içinde değerlendirmeliyiz ve  hukuk içinde sonuç almalıyız bu tür olaylarda. Özellikle bizim ülkemizde cinsel istismar suçlarına ilişkin Türk insanının bir duyarlılığı vardır, onların koğuşları cezaevlerinde ayrıdır. Can güvenlikleri olmadığı için diğerleriyle bir araya gelmezler. Bunu hukuk adına söylemesek de toplumun büyük bir kısmı Özgecan adına oh diyor, kendi adına oh diyor, çocuklarının geleceği adına oh diyor, iyi olmuş diyor" ifadelerini kullandı.

"İDAREDE BİR ZAAFİYET OLDUĞU KESİN"

Suphi Altındöken'in öldürüldüğü silahın cezaevine alınmasında bir güvenlik zafiyetinin  söz konusu olduğunu belirten Özdemir, Suphi Altındöken'in öldürülmesi hakkında, "Tabi ki cezayı veren hukuk olmalıydı. Hukukta bu anlamda elinden geleni yaptı ama idarede bir zafiyet olduğu kesin. Silah anlaşmalı olarak bir görevli tarafından içeriye sokulmuş olabilir, bunun en yakın ihtimallerinden birisi budur. İkincisi de önceden o cezaevinde olanlardan birisi bir yere bir silah saklamıştır. Özgecan'ın katilini öldüren kişi de bir mahkum sonuç olarak. O, bir cezaevi geleneğini yerine getirmiş oldu.  Bu gelenek sürer mi ? Biz ne kadar karşı çıkarsak çıkalım bizim ülkemizde sürer, bunu kabul etmek lazım, ona göre tedbirler almak lazım diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Suphi Altındöken Necati Özdemir Bayrampaşa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title