Haberler

(Özel) Ayşenur Zarakolu "Düşünce Özgürlüğü Ödülleri" Sahiplerini Buldu

-kck davası tutuklu sanığı Prof.Dr.Büşra Ersanlı, gazeteci yazar Nuray Mert, Oda TV davasından yargılanan ve geçtiğimiz Mart ayında tahliye olan Ahmet Şık ödüle layık görüldü.

-kck davası tutuklu sanığı Prof. Dr. Büşra Ersanlı, gazeteci yazar Nuray Mert, Oda TV davasından yargılanan ve geçtiğimiz Mart ayında tahliye olan Ahmet Şık ödüle layık görüldü.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi tarafından insan hakları savunucusu Ayşe Nur Zarakolu onuruna her yıl verilen "Düşünce Özgürlüğü" ödülleri sahiplerini buldu. İstanbul İnsan Hakları Derneği'nde düzenlenen törende, KCK davası tutuklu sanığı Prof. Dr. Büşra Ersanlı, gazeteci yazar Nuray Mert, Oda TV davasından yargılanan ve geçtiğimiz Mart ayında tahliye olan Ahmet Şık ödüle layık görüldü. Törene, ödül sahipleri Ahmet Şık ve Nuray Mert'le, Akın Birdal, Eşber Yağmurdereli ve Belge Yayınevi çalışanları katıldı.

ZAFER İŞARETİ TEPKİSİ

KCK davasında örgüt yöneticisi olmakla suçlananan tutuklu sanık Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın ödülünü, kızkardeşi Sırma Ercan aldı. Ersanlı'ya ödülü, İHD eski Genel Başkanı ve İHD Onur Üyesi Akın Birdal verdi.

Nuray Mert'in ödülünü ise İHD Onur Üyesi Eşber Yağmurdereli verdi. Nuray Mert, "Büyük bir mahcubiyetle bu ödülü kabul ediyorum. Bu salonları dolduranlar insan hakları ve özgürlükler adına çok büyük bedeller ödediler. Onların yanında ödülü kabul etmek mahcubiyet" diye konuştu. Twitter'da zafer işareti yaptığı bir fotoğrafının yayınlanması ile hakkında çok konuşulduğunu belireten Nuray Mert, tekrar zafer işareti yaptı.

Ahmet Şık ise ödülünü bütün tutuklu gazeteciler adına yazar Erdoğan Aydın'dan aldı. Şık'a verilen ödülün üzerine tutuklu gazetecilerin isimleri yazıldı. Ahmet Şık, 1990'lı yıllarda İHD içinde Ayşe Nur Zarakolu'yla tanıştığını ifade etti. Şık, "2012 yılında hala bir takım insanlara düşünce ve insan hakları adına ödül veriliyor olması utanç verici" dedi. Şık konuşmasının ardından, "Beni bir örgüte sokacaklarsa, Nuray Mert'in örgütüne soksunlar" diyerek zafer işareti yaptı. Şık bu hareketi ile salondan büyük alkış aldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nuray Mert Ahmet Şık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title