Haberler

ÖSS Sonuçları Açıklandı

Öğrenci Seçme Sınavı ve Yabancı Dil Sınavı Sonuçları Açıklandı.

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları açıklandı.

Adayların sonuçları öğrenebileceği, ÖSYM'nin "http://oss.osym.gov.tr" ve "http://oss2009.osym.gov.tr" internet adresleri saat 10.30'da hizmete girdi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, sınav sonuçlarını basın toplantısıyla açıkladı. Yarımağan'ın sınav sonuçları ile ilgili aktardığı bilgiler şöyle:

254 KOPYA, 30 BİN SIFIR

* ÖSS için başvuran 1 milyon 350 bin 124 adaydan 1 milyon 324 bin 197'si sınava girerken, 25 bin 927 aday girmedi.Giren adaylardan 1 milyon 324 bin 1 adayın sınavı geçerli sayılırken, 196 adayın geçersiz sayıldı.

* Sınavı geçerli sayılan adaylardan 1 milyon 294 bin 74'ünün ÖSS puanı hesaplanırken, 29 bin 927 aday "sıfır" çekti.

* ÖSS'de 254 kopya olayı tespit edildi.

* Sınavı geçerli sayılan adaylardan 1 milyon 229 bin 800'ü (yüzde 92.89) tercih yapma hakkını elde etti. Tercih yapma hakkını elde edemeyen aday sayısı ise 94 bin 201 (yüzde 7.11) oldu.

* YDS'ye ise 27 bin kişi katıldı. 24 bin 719 kişinin puanı hesaplandı.

* YDS'de 2 kopya olayı belirlendi.

* Sınavda, puan türlerinin en az birinden 165 ve daha fazla puan alan aday sayısı ise 1 milyon 87 bin 409 (yüzde 82.13) oldu.

* ÖSS başvurularıyla birlikte sınavsız geçiş yapmak için başvuruda bulunan mesleki ve teknik ortaöğretim mezunlarından 101 bin 228 aday da, alanlarının devamı niteliğindeki ön lisans programlarına yerleşmek için tercih yapabilecek.

TÜRKÇE'DE BAŞARI DÜŞTÜ

* ÖSS?de Türkçe?den başarı 4 puan düştü.

* Adayların yüzde 60'ı Fen Bilimleri sorularını yapmadı. Matematik sorularına cevap vermeyenlerin oranları da bir hayli yüksek oldu.

* İngilizce'de 11 aday tüm sorulara doğru cevap verdi. Fransızca'da tüm sorulara doğru cevap veren aday sayısı yok.

* Testlere cevap vermesi gereken ancak cevap vermeyen aday sayısı; Mat 2?de cevap vermesi gereken kitle Lise'de Fen ve TM'de okuyan adaylardır. Bu adayların %43'ünün cevap vermediği görülüyor.

* Barajı geçenlerin sayısı geçen yıla göre daha düşük seviyede kaldı. Geçen yıl 800 bin kişiye karşın bu yıl 713 bin aday barajı geçebildi.

* 163 bin 640 aday tüm programları tercih etme hakkını kazandı.

KIZLAR BAŞARILI

*ÖSS'de kız öğrenciler erkeklerden daha başarılı oldu.

* En başarılı iller sıralamasında da Anadolu illeri üç büyük şehri geride bıraktı.

* İllere göre başarı sıralamasında Sayısalda Karaman, Kayseri, Denizli; Eşit Ağırlık puanlamada Aydın, Karaman, Kayseri; Sözel sıralamasında ise Niğde, Aydın, Nevşehir ilk üç şehir oldu.

* En başarısız iller sıralamasında ise Ardahan, Hakkari, Şırnak ilk üç sırada yer aldı.

2009'UN ŞAMPİYONLARI

* ÖSS ve YDS'de ilk üçe giren 17 öğrenciden 3'ü kız, 14'ü erkek.

* Birinciler: Özen Fatih Fen Lisesi (İzmir) Çağatay Yargıç- Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi Mücahit Erdoğan- Özel Çağ Fatih Fen Lisesi Serhat Güzel- Aydın Fen Lisesi Gülşen Yücel- Özel Hisarcıklıolu Fen Lisesi Mustafa Öztürk- Özel Amerikan Robert Lisesi Berkay Dertsiz- Özel Alman lisesi Mertcan İpek- Galatasaray Lisesi Muazzez Çiğdem Oba

* İkinciler: Özel Devran Lisise Ömer Yakar- Özel Antalya Fen Lisesi Anıl Akyel- Özel Burç Özgören Mustafa Lütfi Akar- Özel Nilüfer Lisesi İlyas Avcı Sözel- Adana Fen Lisesi Ali Gökçe- İstanbul Atatürk Fen Lisesi Alican Göksel- Kayseri Fen Lisesi Semih Uçarı

* Üçüncüler: İzmir Atatürk Anadolu Lisesi Cemre Polat- Özel Amerikan Robert Lisesi Cihat İslamoğlu

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title