Haberler

Osmangazi Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Güncelleme:

Osmangazi Belediyesi 2014-2019 dönemi ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Yeni dönemin ilk meclis toplantısında belediye meclis başkan vekilleri, divan katipleri, encümen ve ihtisas komisyonu üyeliklerinin seçimleri yapıldı.

Mustafa Dündar başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen yeni dönemin ilk meclis toplantısı, İstiklal Marşı'nın okunmasının yeni dönem çalışmalarına başladı. Meclis açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Demokrasi ve hoşgörü ortamında gerçekleşen seçimin ardından, her birimiz Osmangazi'de yaşayan vatandaşlarımızın verdiği oylarla seçilerek buraya gelmiş bulunuyoruz. 800 bin nüfuslu Osmangazi'de seçilerek buraya gelmiş vatandaşlar olarak, Osmangazi'nin daha ileri gitmesi için çalışmalıyız. Gerek Bursa, gerek Osmangazi için faydalı şeyler üretebilirsek, kazanan bizler oluruz. Bizler geride kalan 5 yılda birçok projeye imza atarak çok sayıda hizmette bulunduk. Önümüzde yeni bir hizmet dönemi bizi bekliyor. Bu 5 yıllık dönemi her alanda katkılar koyarak güzelleştirelim istiyoruz. Merkez ilçe olduğumuz için, yaptığımız her hizmet, sadece Osmangazi'ye değil, 3 milyonluk Bursa'ya etki ediyor. Herkes, hizmetlere kendi penceresinden bakarken, biz bir bütün olarak şehrin tamamını düşünüyoruz. Bu bakış ve anlayışımızla da, yeni dönemde hep birlikte iyi bir vizyon ortaya koyacağımıza, çok daha başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

Başkan Dündar'ın konuşmasının ardından belediye meclis başkan vekilliği, divan katip üyeliği, 2014 yılında görev yapacak encümen üyeleri ve 7 ihtisas komisyonu için üye seçimi yapıldı. Meclis başkan vekilleri, divan katipleri ve encümen üyeliği seçimleri gizli oyla yapılırken, komisyon üyeliklerinin seçimleri ise açık oyla gerçekleştirildi. Gizli oylamayla yapılan Meclis Başkanvekilliği seçiminde Belediye Meclis 1. Başkanvekilliği'ne Ünal Aksoy, Belediye Meclis 2. Başkanvekilliği'ne ise Ebrar Gülhan seçildi. Divan Katipliği seçiminde ise Ahmet Yıldız ve Ali Sait Adiloğlu, en çok oyu alarak Divan Katipliğine seçildiler. Belediye Encümen Üyelik seçiminde ise AK Parti tarafından aday gösterilen Ahmet Köken, Turgay Büyükoğlu ve Can Can en çok oyu alarak encümen üyeliği görevine getirildi.

Osmangazi Belediyesi 2014-2019 çalışma döneminin ilk meclis toplantısında, 7 ihtisas komisyonu'nun üyeleri de yapılan seçimle belirlendi. Açık oylama ile gerçekleştirilen seçimlerin sonucunda komisyonlar ve üyeleri şu isimlerden oluştu.

1-İmar ve Planlama Komisyonu: AK Parti'den Cem Kürşad Hasanoğlu, Abdurrahman Mansur, Oktay Yılmaz, Aylin Uyar ile CHP'den Recep Çohan.

2-Bütçe ve Mali İşler Komisyonu: AK Parti'den Nizamettin Temel, Şaban Fethi Yıldız, Ünal Aksoy, Ali Yıldız ile CHP'den Mehtap Bilgin.

3-Hukuk Komisyonu: Yasin Şener, Mehmet Emin Yalçın, Nilüfer Karakoç, Abdullah Dikel, Mustafa Şenyurt.

4- Kültür Sanat ve Çevre Komisyonu: AK Parti'den Mustafa Önder, Burcu Aksoy, Mehmet Bayram, Ebrar Gülhan ile CHP'den Bülent Özdemir.

5- Sosyal İşler, Sağlık Komisyonu: AK Parti'den Fatih Ören, Fatih Özkul, Mustafa Önder, Ahmet Yıldız ile CHP'den Zeynel Kirte.

6- Eğitim Komisyonu: AK Parti'den Yunus Şahin, Nizamettin Kayar, Ayşe Ertan, Ali Sait Adiloğlu ile CHP'den Hüsnü Taş

7- Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu: AK Parti'den Aylin Uyar, Ayşe Ertan, Ali Sait Adiloğlu, Ahmet Yıldız ile CHP'den Gamze Kayabaş.

Yapılan seçimlerle belediye meclis başkan vekilleri, divan katipleri, encümen ve ihtisas komisyonu üyelerinin belirlenmesinin ardından, yeni dönem ilk belediye meclis toplantısı, 2013 yılı faaliyet raporunun değerlendirilmesi için 11 Nisan Cuma günü bir kez daha toplanmak üzere sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Fethi Yıldız Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title