Haberler

"Ortak Akıl" 13 Kare Sanat Festivali İçin Birarada

Zihni Aldırmaz Başkanlığı'nda Adana Büyükşehir Belediyesi'nde biraraya gelen çeşitli meslek dallarındaki 35 kurum ve kuruluş temsilcisi, 4-8 Aralık 2012 tarihinde düzenlenecek "Ondördüncü 13 Kare Sanat Festivali" öncesi etkinlikle ilgili görüş...

Zihni Aldırmaz Başkanlığı'nda Adana Büyükşehir Belediyesi'nde biraraya gelen çeşitli meslek dallarındaki 35 kurum ve kuruluş temsilcisi, 4-8 Aralık 2012 tarihinde düzenlenecek "Ondördüncü 13 Kare Sanat Festivali" öncesi etkinlikle ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Toplantının açış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, engellilerle ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. "Herkesin kartviziti engelsiz olsun" sloganıyla görme engelliler için Braille alfabesiyle bastırdığı kartvizitleri konuklara dağıtan Aldırmaz, belediye otobüs filosundaki otobüsleri de engelsiz hale getirdiklerini vurguladı.

13 Kare Sanat Festivali öncesi gerçekleşen toplantıya katılımları nedeniyle meslek oda, sivil toplum kuruluşları ile kültür ve sanat dernekleri temsilcilerine teşekkür eden Zihni Aldırmaz, "Festivali, Adana'nın en seçkin ve etkin 35 kuruluşu ile birlikte yapmaktan gurur duyuyoruz. Sizlerin katkısı olmasa, bu festivialinde bir anlamı olmaz" dedi. 13 Kare Sanat Festivali'nin, Altın Koza Film Festivali'nden sonra en büyük etkinlik olduğunu vurgulayan Zihni Aldırmaz, ayrıca 2013 yılının Nisan ayında "Portakal Çiçeği Festivali" yapacaklarını da anlattı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Sanat Danışmanı ve 13 Kare Sanat Festivali Koordinatörü Dr. Haluk Uygur da, çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Katılımcılara teşekkür eden Uygur, "Ortak sanat için biraraya geldik. Davetimizi aldığımızda ayağa kalktınız, şahlandınız. Bu da Adana'nın sanat potansiyelini açık bir şekilde gösteriyor" şeklinde konuştu.

4-8 Aralık 2012 tarihlerinde gerçekleşecek festivali "Ustaların Buluşması" olarak niteleyen Dr. Haluk Uygur, "Paneller, söyleşiler, sergiler, konserler, tiyatro oyunları ve çalıştay gibi etkinliklerin yeraldığı festivali Adana'daki 35 önemli kurumla birlikte yapıyoruz" dedi. Dr. Haluk Uygur, "Turhan Selçuk Söz Çizginin Karikatür Sergisi"nin de izlenime sunulacağı festivale Etem Çalışkan, Özcan Ağaoğlu, Genco Erkal, Sıtkı Fırat, Esin Çelebi, İzzet Keribar, Gültekin Çizgen, Ali Öz, Mesut Dikel, İlham Enveroğlu, Ömer Tayfur gibi isimlerin de katılacağını belirtti.

13 Kare Sanat Festivali'nde ADASO'nun önülük yaptığı "Adanayı Seviyorum" mesajının kullanılacağını, logolarda yer alacağını anlatan Dr. Haluk Uygur, "Çünkü bizler, Adana'yı sevenlerin biraraya geldiği insanlar olmak istiyoruz" dedi.

Festivalin başka bir hedefinin de Tepebağ'dan çıkartılan ancak halen New York Metropolitan Müzesi'nde sergilenen Sansneferu Heykeli'ni Türkiye'ye getirmek olduğunun altını çizdi.

Daha sonra toplantıya katılan Adana'daki meslek oda, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile kültür ve sanat dernek yöneticileri söz aldı. Temsilciler, festivalle ilgili fikir ve önerilerini sundular. Temsilciler, kültür ve sanata verdiği destek nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a da teşekkür ettiler.

13 Kare Sanat Festivali'ni birlikte yapan 35 kuruluş şunlar:

"Adana Büyükşehir Belediyesi, Altın Koza, Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu, Adana Sinema Derneği, AFAD, Adana Tabip Odası, ADSİAD, Adana Sanayi Odası, Lions Kulubü, Seyhan Rotary Kulubü, Adana Kültür Sanat Derneği, ÇUGİAD, Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Kadın Meclisi, Çocuk Platformu, Gençlik Meclisi, Öğrenci Meclisi, Çukurova Musuki Cemiyeti, Eczacılar Odası Musiki Topluluğu, Adana Valiliği Sevgiye Uzanan Eller T.S.M Korosu, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti T.S.M Korosu, Kent Konseyi Kadınlar Korosu, Adana Barosu Oda Korosu, Akdeniz Kadınlar Koop. Derneği T.S.M Korosu, Adana Mimarlar Odası, TMMOB IKK, Adana Ressamlar Derneği, UNİMA, Adana Tiyatro Derneği,

Anadolu Geleneksel Sanatları Derneği, Adana Çevre Gönüllüleri Derneği, Kadın Eli Derneği ve Çukurova Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kolu." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zihni Aldırmaz Haluk Uygur Politika Güncel Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title