Haberler

Ordu Ziraat Odası'nda Gerginlik

Ordu'da AK Parti ile Ziraat Odası Arasındaki Gerginlik Sürüyor. Hükümetin Fındık Politikasını Eleştiren Ordu Ziraat Odası ile AK Parti Teşkilatı Arasındaki Soğuk Savaş, Yapılan Tebrik Ziyaretinde Yine Su Yüzüne Çıktı.

Ordu'da AK Parti ile Ziraat Odası arasındaki gerginlik sürüyor. Hükümetin fındık politikasını eleştiren Ordu Ziraat Odası ile AK Parti Teşkilatı arasındaki soğuk savaş, yapılan tebrik ziyaretinde yine su yüzüne çıktı.

AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, beraberinde AK Parti Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal, il yönetim kurulu üyeleri ve Kadın Komisyonu Başkanı Güzide Küçükmehmetoğlu ile birlikte bir süre önce yapılan seçimle göreve gelen Ordu Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyelerine tebrik ziyaretinde bulundu. Ordu Ziraat Odası Başkanı Onur şahin, ziyaret sırasında hükümetin fındık politikalarına ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a eleştirilerde bulundu. Başbakan Erdoğan'ın 7 Nisan'da Ordu ziyaretine atıfta bulunan Şahin, Başbakan Erdoğan'ı karşılamayacağını, bir protesto gösterisi olmaması içinde elinden geleni yapacağını söyleyince ortam gerildi. AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Şahin'in açıklamalarını 'terbiyesizce ve ahlaki olmayan ifadeler' olarak değerlendirerek sert tepki gösterdi. "Biz misafiriz, ev sahibinden ev sahipliğine uygun davranış beklemek hakkımız" diyen Yılmaz, "Sayın Şahin'in sayın Başbakanımız'ın isminin geçtiği bir ortamda konuştuğu kelimeler terbiyesizce ve ahlaki değerlere uygun olmayan beyanlardır. Unutulmasın ki, fındık 6.5 YTL iken 23 Nisan 2006 tarihinde FİSKOBİRLİK eski Yönetim Kurulu Başkanı Salih Erdem'i kabul eden sayın Başbakanımız, 'Bu ülkenin Başbakanı olarak talimat veriyorum, elinizdeki fındığı satın' demiş, ancak Ziraat Odası ve FİSKOBİRLİK üreticiye 'Fındığı sokağa indirmeyin' diye çağrı yapmıştır. Geçmişe yönelik bu muhasebeye bakıldığı zaman AK Parti hükümeti TMO ile birlikte almış olduğu fındığın karşılığı olan parayı ödemiştir. Onun haricinde Yaşar Pamuk başkanlığında yapılan FİSKOBİRLİK kongresi ile birlikte yaklaşık 140 trilyon liraya yakın hükümetimiz çeşitli bankalardan kaynak aktarımına gitmiştir. Bugün itibariyle de muhtelif bankalardan kaynak aktarımı söz konusudur. Özerk yapıya sahip FİSKOBİRLİK'in borcunun Hazine borcuymuş gibi kamuoyuna yansıtılması yanlıştır. Ortada hukuki bir sorun vardır fakat o sorunun muhatabı hükümet değildir. 'Ben Başbakanı karşılamayacağım, orada bir protesto olmaması için elimizden geleni yapacağım' denmesi bizi üzmüştür. Sayın Şahin'in üslubunu uygun bulmuyorum. Bu ülkenin Başbakanı hepimizin Başbakanı'dır. Biz burada misafiriz. Ev sahibinden de uygun davranışı bir misafir olarak bekleriz. Sayın Başbakan'ın Ordu'ya gelişi bu şekilde algılanmamalı. Bu açıklamaların sehven yapıldığını düşünüyorum" dedi.

Milletvekili Yılmaz'ın bu açıklaması karşısında cevap veremeyen Ordu Ziraat Odası Başkanı Onur Şahin, 700 metre yüksekte fındık yetiştirilmesini yasaklayan ve Danıştay'dan dönen kanunu eleştirdi. Şahin'in, Danıştay'ın kararına rağmen hükümetin bu kararı temyize götürmesini eleştirmesi üzerine Milletvekili Yılmaz şunları söyledi:

"Ben avukatım. Bu işi bilirim. Olayın yargı aşaması şeklen ve usulen gerçekleşiyor. Yani bir karar alındıktan sonra davayı açan kurum temyize gitmediği takdirde cezai sorumluluk alır. Olay bir yargı sürecidir. Şeklen devam etmektedir. Olumlu veya olumsuz sonuçlanır ama olay bir yargı sürecidir".

Bu açıklamalar karşısında sessiz kalmayı tercih eden Onur Şahin, "Enver Yılmaz fındık için elinden geleni yapmıştır" diye konuştu.

(MAK-SA-CC-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title