Haberler

Ordu-Giresun Havalimanı'nın Yüzde 40'ı Tamamlandı

Güncelleme:

Deniz üzerine inşa edilen dünyanın ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı üst yapı kaba inşaatının yüzde 40'ının tamamlandığı bildirildi.

Yapımına 2011 yılında başlanan ve Türkiye'de deniz üzerinde inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu- Giresun Havalimanında inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Havalimanında yüzlerce kamyon gece gündüz dolgu için taş taşırken, üstyapı inşaatında ise binalar birer birer yükseliyor.

Mayıs ayından bu yana üstyapı inşaatına başlanan projede bazı bina bloklarında ikinci kata geçildiği belirtildi.

Ordu- Giresun Havalimanı Üstyapı Proje Müdürü Yüksel Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen mayıs ayında başlayan üstyapı inşaat çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.

Yaklaşık 120 işçinin gece gündüz üstyapı inşaatında çalıştığını anlatan Kahraman, şöyle konuştu:

"Üstyapı inşaatında ilk olarak kule binasının yapımına ardından ise VIP terminal binasının yapımına, peşinden de yolcuların kullanacağı A, B, C ve D bloklarının kaba inşaat çalışmalarına başlamıştık. Bugün gelinen noktada başta kule binamız olmak üzere bütün binalarımız birer birer yükseliyor. Bu binalarımızın yanı sıra açık ve kapalı otoparkların da yapımına başlandı. Bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Önümüzdeki günlerde çalışan işçi sayımızı artırarak çalışmalara daha da hız vereceğiz."

"Bugün itibarıyla üstyapı inşaatlarımız yüzde 40 oranında tamamlandı" diyen Kahraman, "Amacımız, projeyi hedeflenen günde tamamlamak. Bunun için de gayret gösteriyoruz. İnşallah Türkiye'nin en önemli projelerinden olan havalimanını hizmete açmak için bizler de gün sayıyoruz. En az Ordu ve Giresun halkı kadar bizler de heyecanlıyız" ifadelerini kullandı.

Kahraman, hava şartlarının istedikleri gibi gittiğini, bunun da işlerini kolaylaştırdığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Yüksel Kahraman Türkiye Giresun Ordu Politika Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Şırnak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Şırnak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sivas Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sivas Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sinop Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sinop Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Dışişleri Bakanı Fidan'dan Rusya-Ukrayna savaşı uyarısı: Köprüden önceki son çıkış olabilir

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Rusya-Ukrayna savaşı uyarısı: Köprüden önceki son çıkış olabilir

500

Yorumlar (1)

zülfikar:

allah yapdirandan ve yapanlardan razi olsun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title