Haberler

"Öncülerin Liderleri"

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı iş dünyasının "5 Kişilik Öncü Liderleri" arasında yer aldı.

Dünyanın en saygın gazetelerinden Financial Times yazarları ve editörleri 2011 yılının kendi alanlarındaki en etkili kadınlarını seçtiler.

"Öncülerin Liderleri" başlığı ile "ilk kez" yayınlanan listede Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı iş dünyasından seçilen en etkili beş kadın arasında yer aldı. Güler Sabancı'nın Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı olmasının yanı sıra, bir filantopist olarak bu yıl Clinton Küresel Vatandaşlık Ödülü kazandığı yazıda belirtilirken, çalışmaları arasında Sabancı Üniversitesi'nin de yer aldığı ifade edildi.

İş dünyasından seçilen diğer isimler ise Kraft CEO'su Irene Rosenfeld, Pepsico CEO'su Indra Nooyi, Avon CEO'su Andrea Jung ve Xerox CEO'su Ursula Burns oldu. Financial Times yazarları ve editörleri iş dünyasının yanı sıra politika, sanat, moda, bilim ve teknoloji, edebiyat, eğlence ve spor gibi çeşitli alanlarda da dünyanın en etkin isimlerini belirlediler. Bu isimler arasında Hillary Clinton, Christine Lagarde, Angela Merkel, Kate Middleton, Lady Gaga, Victoria Beckham, J.K. Rowling, Rihanna, Iwona Blazwick, Petra Kvitova, Ginni Romety, P.J Harvey, Dilma Rousseff gibi isimler yer aldı.

Güler Sabancı, geçtiğimiz ay da Financial Times tarafından düzenlenen "Dünyanın Zirvedeki 50 İş Kadını (Top 50 Women In World Business)" listesinde ikinci sırada yer almıştı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title