Haberler

Omuz Atma' Cinayeti Sanıklarına Müebbet Hapis İstendi

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde 'omuz atma' tartışması yüzünden yaşanan kavgada Ayhan Kaya isimli şahsın kemerle dövüldükten sonra bıçaklanarak öldürülmesi davasında mütalaasını açıklayan savcı, 3 sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

İstanbul 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Hasan Duman, Cihan Arslan ve Ferdi İnci cezaevinden getirilirken, maktul Ayhan Kaya'nın ağabeyi ile taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasının ardından, savcı Yalçın Ezerçe, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Sanıkların eylemine zemin hazırlayacak ve maktulden kaynaklanan, herhangi bir haksız tahrik oluşturabilecek fiilin bulunmadığını belirten savcı Ezerçe, mütalaasında, Ayhan Kaya'nın sanıklardan Cihan tarafından bıçakla vurulduğunu kaydetti. Mütalaada, sanık Hasan'ın maktule yumrukla, sanık Ferdi'nin ise kemerle vurduğunu beyan etmesine karşın maktulde 5 adet kesici delici alet yaralanmasının bulunduğunu ve bunlardan 3 adedinin öldürücü nitelikte olduğu belirtildi.

Biri bıçaklarken diğerleri vurmaya devam etmiş

Bu durumun, sanığın savunmalarını desteklemediğini, yine her ne kadar sanıklar Hasan Duman ve Ferdi İnci'nin sadece kavgaya karıştıklarını, diğer sanığın öldürme fiiline iştirak etmediklerini ve böyle kasıtlarının olmadığını beyan ettiklerini hatırlatan savcı Ezerçe, mütalaasında kavganın başından itibaren bu iki sanığın da maktule vurduklarını, sanık Cihan tarafından maktule bıçak ile vurulurken sanıklar Hasan ve Ferdi'nin eylemlerine devam ederek maktule vurmaya devam ettiklerini anlattı.

Kasten öldürme suçunu birlikte işlemişler

Sanıkların maktulün direncini kırdıkları ve kendisini savunmasına engel oldukları, bu itibarla bu sanıkların eyleminin de irtikap kapsamında olduğu ifade edilen mütalaada, "Sanıkların yaptıkları eylemle ve devamlılıkla kastlarını ortaya koyarak diğer sanık Cihan ile birlikte kasten adam öldürme suçunu birlikte işledikleri anlaşılmıştır" denildi.

Duruşma ertelendi

Mütalaada, 3 sanığın ayrı ayrı "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmaları ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi istendi. Ara kararını açıklayan mahkeme, taraflara esas hakkındaki savunmalarını hazırlaması için süre verdi. Tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme duruşmayı 30 Kasım 2016 tarihine erteledi.

6 polisin "ihmal" soruşturması sürüyor

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde, 4 Temmuz 2015 tarihinde "omuz atma" tartışması yüzünden yaşanan kavgada 28 yaşındaki Ayhan Kaya, kemer ve yumruklarla dövülmesinin ardından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, tutuklu şüpheliler Cihan Arslan, Ferdi İnci ve Hasan Duman'ın "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmaları isteniyor. Cinayete geç müdahale ettikleri öne sürülen güven timlerine bağlı 6 sivil polis hakkında da "görevi ihmal" suçundan ayrı bir soruşturma yürütülüyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Hasan Duman Ayhan Kaya Beyoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title