Haberler

Olaylı Ayvalıtaş Davası Sonrası Adliye Önünde Açıklama

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye'de gerçekleşen yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş'ın bir aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili görülen dava sonrası Ayvalıtaş'ın ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş, Taksim Dayanışması Genel Sekreteri mimar Mücella Yapıcı ve aile avukatı adliye bahçesinde açıklama yaptı.

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye'de gerçekleşen yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş'ın bir aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili görülen dava sonrası Ayvalıtaş'ın ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş, Taksim Dayanışması Genel Sekreteri mimar Mücella Yapıcı ve aile avukatı adliye bahçesinde açıklama yaptı.

"SALDIRIYA UĞRADIK"

Mehmet Ayvalıtaş'ın ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş dava öncesi darp edildiklerini belirterek, "Aynı yerdeyiz, aynı yerde duruyoruz. Bize hala mahkeme salonlarında şiddet uyguluyorlar. Bugün ben darp edildim. Babam, kardeşim darp edildi. Biz mahkemenin dışında saldırıya uğradık ve bu adamlar çıkan kargaşada mahkeme salonuna girmek isteyen tanıkları bile dışarı çıkarttılar. Tanıklar yok yazıldı. Duruşmalar her seferinde saçma sapan uygulamalarla son buluyor, keyfi kararlar alıyorlar. Tek istedikleri şey davalarımızın, kardeşlerimizin unutulması, bizlerin yalnız bırakılması. Onlar sanıyorlar ki bu halk evlatlarını unutacak ve katillerin cezasız kalışına sessiz kalacak. Şu bir gerçek ki katiller bugün cezasız kalıyorsa bu bütün halkın çocuklarına bir tehdittir. ve bu halkın çocuklarını katletmeye devam edeceklerini gösteriyor" dedi.

"GEZİ BURASIDIR, DAYANIŞMA BU MAHKEMELERDEDİR"

Taksim Dayanışması Genel Sekreteri mimar Mücella Yapıcı, "Gezi direnişinde dünyaya örnek olacak şekilde en barışçı güçleriyle demokratik hak talebine çıkan milyonlar orantısız, insafsız bir polis şiddetiyle karşılaşmıştır. Bugün onların katillerinin yargılanmaması için gerek adalet saraylarıyla gerek emir altına aldıkları hukuk sistemi ile bunu engellemeye çalışanlar çok iyi bilsinler ki bizler katillerin meşru mağdurların suçlu olduğu bir dünyada yaşamayı reddediyoruz, reddeceğiz. Gezi burasıdır, dayanışma bu mahkemelerdedir" diye konuştu. Ailenin avukatlarından Sevgi Evren ise duruşma başlamadan önce yaşanan olayları anlatarak güvenlik güçlerince darp edildiklerini belirtti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ayvalıtaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title