Haberler

OĞULA BİR GÖZ YETİYOR

Güncelleme:

KÜTAHYA'da tüfek kazası sonucu 7 yaşında sağ gözünü kaybeden Salih Aslan (48), 4 yıldır camide müezzin olan doğuştan görme engelli oğlu Taha Aslan'ı (26) vakit namazlarında camiye götürerek destek oluyor.

KÜTAHYA'da tüfek kazası sonucu 7 yaşında sağ gözünü kaybeden Salih Aslan (48), 4 yıldır camide müezzin olan doğuştan görme engelli oğlu Taha Aslan'ı (26) vakit namazlarında camiye götürerek destek oluyor. Anadolu Üniversitesi İlahiyat Bölümü ön lisans programını tamamladıktan sonra 8,5 ayda hafız olan, camide müezzin olarak görev yapan Taha Aslan, asla yaşama küsmediğini ve babasının bunda çok büyük etkisi olduğunu ifade ederek, 'Camiye babamla birlikte gidip, geliyorum. Beni hiç yalnız bırakmıyor' dedi.

Servi Mahallesi'nde oturan doğuştan görme engelli Taha Aslan, ailesinin desteğiyle sosyal yaşamına devam ederek Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İlahiyat Bölümü ön lisans programını tamamlayan Aslan, yaklaşık 4 yıl önce de Musalla Camii'ne müezzin olarak atandı. Aslan, görme engeline rağmen yaşama sevinci ve azmiyle çevresine de örnek olurken, en büyük destekçisi ise 7 yaşında tüfek kazasında sağ gözünü kaybeden babası Salih Aslan oldu. Tek gözü gören baba Aslan, görme engelli ve müezzin olan oğlu Taha'yı her gün evine 1 kilometre uzaklıktaki Musalla Camii'ne vakit namazlarında koluna girip götürüp, getiriyor.

'ARKADAŞLARIMLA SOSYAL AKTİVİTEM VAR'

Taha Aslan, görme engeline rağmen ailesinin ve çevresinin desteğiyle eğitimini sürdürdüğünü söyledi. Lisans eğitimini tamamlamak için halen çalışmaya devam ettiğini anlatan Taha Aslan, 'Doğuştan görme engelliyim. Ailemin desteğiyle eğitimime ara vermeden devam ettim. İlk ve ortaokuldan sonra imam hatip lisesini bitirdim. Ön lisansın ardından ise 4 yıl önce müezzin olarak atandım. Evime yaklaşık 1 kilometre olan görev yaptığım camiye bir gözü engelli olan babam ile birlikte gidiyoruz. O bana her zaman destek oldu. Çoğu vaktimi camide geçiriyorum. Onun haricinde arkadaşlarımla sosyal aktivitelerim var. Uygulamalı dersler yapıyorum. Buraya babamla birlikte gidip geliyorum. Beni hiç yalnız bırakmıyor. Sosyal yaşantıma da devam etmeye çalışıyorum, içime kapanık bir insan olmadım. Duyarlı vatandaşlarımız çok fazla. İşimi o kadar fazla kolaylaştıranlar oluyor ki, bazen ben de inanamıyorum' dedi.

'OĞLUMUN HALA HEDEFLERİ VAR'

7 yaşında tüfek kazası sonucu sağ gözünü tamamen kaybettiğini belirten baba Salih Aslan ise, oğlunun görme engeline rağmen yaşama sevinciyle dolu olduğunu söyledi. Bu anlamda çevresine örnek olduğunu ve ailesi olarak ona destek olmaya çalıştıklarını anlatan Aslan, 'Oğlum 26 yaşında görme engelli. Oğlumla birlikte sürekli camiye 5 vakit beraber gidip geliyoruz. Engelli olduğu için ben kendim götürüp getiriyorum. Kendim de tüfeğin patlaması sonucu sağ gözümü kaybettim. Ben de engelliyim. Oğlumun hala hedefleri var. Onları başarması için elimizden geleni yapacağız' şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İmam Hatip Liseleri Salih Aslan Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title