Haberler

Nıke, Yeni Mercurıal Superfly ile Hız Devrimi Yapıyor

Güncelleme:

Nike, futbol endüstrisini değiştiren Mercurial kramponun; günümüz futbolunun hızıyla yarışan yeni modeli Superfly'ı tanıttı.

Nike, futbol endüstrisini değiştiren Mercurial kramponun; günümüz futbolunun hızıyla yarışan yeni modeli Superfly'ı tanıttı. Dünyanın en iyi oyuncusu Cristiano Ronaldo'nun ilham kaynağı olduğu en hızlı krampon Superfly, Madrid'de Ronaldo tarafından tanıtıldı.

Dünyanın en hızlı sporcularından esinlenilerek tasarlanan Nike Mercurial Superfly hız konusunda devrim yapacak. Nike'ın 4 yıllık bir AR-GE çalışması sonucunda ürettiği Superfly, Cristiano Ronaldo tarafından Madrid'de tanıtıldı.

İlk defa 1998'de lanse edilen orijinal Mercurial; radikal ve beklenmedik tasarım anlayışıyla Nike'ı futbol krampon inovasyonu konusunda lider konumuna getirdi. Yeni Mercurial Superfly; Nike için sadece dikkat çekici bir krampon değil ama sahadaki hızı artıran ve çok ileriye taşıyan bir inovasyon niteliğinde.

Tanıtımda konuşan Nike Inc. Başkanı ve CEO'su Mark Parker, "Yeni tasarım inovasyonlarıyla 2014 Superfly, yüksek performans gösteren kramponlar arasında sporcuların başarılarına destek tarafında dev bir adımla öne çıkıyor. Nike'ın Flyknit teknolojisiyle ve cesur bir siluetle ateşlenen Mercurial Superfly, en hızlı futbolcuların tercihi olacak." dedi.

SPORCULAR İÇİN İNOVASYON

Mercurial kramponlar ilk lanse edildiği günden beri hız ile özdeşleştiriliyor. Her zaman rakiplerinin ve oyunun bir adım önünde olan futbolcular için tasarlanan Mercurial Superfly, oyuncunun potansiyelini ortaya çıkarmasını ve oyuna etki edecek anın kazanılmasını sağlıyor.

Tanıtım sırasında söz alan Trevor Edwards, "Sporcular için inovasyon geliştirmek Nike'ın ruhunu temsil ediyor. Kimliğimizin asıl temelini oluşturuyor. Futbolcular hızlanıp güçlendikçe biz de kendimizi aynı sporda olduğu gibi sürekli geliştirmeye hedefliyoruz. Spor sürekli ilerlemeyi gerektiriyor, aynı şey markamız için de geçerli."

"Bugün Brezilya yolunda zirve noktasına gelmiş bulunuyoruz. Futbol için derin bir tutkunun ateşlendiği bir inovasyon yolculuğu. Tasarım geliştirdiğmiz sporcular gibi Dünya Kupası söz konusu olduğunda asla geride duramayız. Çünkü dünyanın gözleri üzerinizde ve siz de en iyisini göstermelisiniz. Nike'da biz bu anlar için yaşıyoruz. Ulusların hayallerinin sporcularımızın omuzlarının üzerinde olduğunu biliyoruz ve bu yüzden başarılı olmalarını sağlamamız gerekiyor. Her gün onların hedeflerine ulaşabilmelerini sağlamak için kendimizi sınıyoruz. Biz de onlar gibi olağanüstü olmayı tercih ediyoruz."

TEKNOLOJİK YENİLİKLER

Mercurial Superfly'ın çığır açan tasarımı Nike'ın en gelişmiş teknolojisi olan Nike Flyknit kullanılarak geliştirildi. Kramponun yeni üç dikişli kumaşı, ayak ve topun arasında daha az kumaş kalmasını sağlıyor, böylece yüksek hızda vuruş yaparken oyuncunun topa vuruş gücünü arttırıyor.

Yüksek Dinamik Fit Bileklikli model ayağı ikinci bir deri gibi sararak Mercurial'ın görünümünü büyük ölçüde değiştiriyor ve krampon ayakla bütünleşerek, onun bir uzantısı gibi görünüyor. Bu da dikkatin dağılmasını engelleyerek oyuncuların topa daha hızlı vurabilmesine imkân sağlıyor.

Sport Performance Footwear Başkan Yardımcısı Phil McCartney de tanıtım da söz alarak, "Mercurial'ın Dinamik Fit Yakası ayak bilekleriyle ve paça kısmıyla bütünleştiği için vücudun bir parçasıymış hissi veriyor. Dikkatin dağılmasını engelleyerek oyuncuların topa daha hızlı vurabilmesine imkân sağlıyor ve oyuncuların vücut özellikleriyle daha fazla uyum sağlıyor" dedi.

Modelde dikkat çeken değişikliklerden biri de, direkt olarak tabanın üst kısmına dikilmiş ve dış tabana bağlı olan Superfly Brio kordonları. Tendona benzeyen desteğin topuk kısmına eklenmesi sonucu Superfly, adeta bir sapan görevi görerek oyuncunun ayağını ileriye doğru fırlatmasına yardımcı oluyor. Yeni ve daha esnek tam boy karbon tabaka ise oyuncuların yerden daha etkili bir şekilde güç almasını sağlıyor.

Kramponun topuğuna eklenen vidalar dengeyi sağlarken parmak kısmına eklenen ekstra çekiş gücü, oyunculara adımlarında daha yüksek kavrama ve ileri itiş gücü sağlıyor.

"Yeni Superfly'ı geliştirmekte olduğumuz dört yıllık süreçte sporculardan hep aynı mesajı duyduk: Artık oyun değişti. Zamanının en yoğun oyunu; sporcular daha fit, güçlü ve hiç olmadığı kadar teknik becerileri yüksek. Bu değişikliklerden yola çıkarak sporcularımız da bize daha hızlı olmaları gerektiğinden bahsettiler."

"Bir salisenin bile ne kadar önemli olduğunu bildiğimiz için yeni kramponumuzu bu ihtiyaç için tasarladık. Bir salisenin bir sonraki tura katılmaya hak kazanmaya veya elenmeye yol açabileceğinin farkındayız. Bir salise sizi şampiyonluğa da götürebilir küme düşmenize de sebep olabilir. Bizler Nike'da bütün oyuncularımızın içindeki şampiyonu ortaya çıkaracak kramponlar tasarlıyoruz. Bu mükemmellik arayışı bizi bugün Mercurial Superfly'a getirdi."

Mercurial Superfly Haziran ayından itibaren satışa çıkacaktır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mark Parker Madrid Nike Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title