Haberler

Niğde'de depremzedeler için koruyucu aile başvuruları artıyor

Güncelleme:

NİĞDE'de 6 Şubat'taki deprem felaketinin ardından bin 781 aile, koruyucu aile olmak için başvuru yaptı.

NİĞDE'de 6 Şubat'taki deprem felaketinin ardından bin 781 aile, koruyucu aile olmak için başvuru yaptı. Resmi işlemleri tamamlayan 19 aile, aralarında depremzedelerin de olduğu çocuklar için sıraya girdi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma yol açan, 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından tüm Türkiye'de; koruyucu aile başvuruları arttı. Bu kapsamda Niğde'de bin 781 aile, koruyucu aile olmak için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvuru yaptı. Resmi işlemleri tamamlayan 19 aile, aralarında depremzedelerin de olduğu çocuklar için sıraya girdi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Umut Zeybek, koruyucu aile olmak isteyenlerin müracaatlarının titizlikle değerlendirildiğini söyledi.

Zeybek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde korunmaya muhtaç çocuklar için sürdürülen koruyucu aile seferberliğiyle, çocukların aile ortamında sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri sağlanıyor. Koruyucu aile, kurumla iş birliği içinde çocuğa, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı oluyor" dedi.

KORUYUCU AİLE SAYISI ARTIYOR

Koruyucu aile sayısını artırmak için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Zeybek, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koruyucu ailelerin sayısını artırmak üzere yürüttüğü tanıtım, yaygınlaştırma çalıştırmaları ve kolay başvuru imkanı sayesinde koruyucu aile hizmeti kapsamındaki aile sayısı artıyor. Sosyal ve ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere uyan çocuklar için 2023 yılı temmuz ayında 770 çocuk için Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti verildi. Bu çocuklar için vatandaşlara 2023 yılı içerisinde 19 milyon 414 bin 618 TL ödendi" dedi.

Öte yandan Niğde'de bugüne kadar 'Koruyucu Aile Hizmeti' kapsamında 38 koruyucu ailenin yanında 47 çocuğu bulunduğu bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deprem Niğde Aile Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title