Haberler

New York'ta "Trayvon İçin Adalet" Gösterisi

Trayvon'un annesinin de katılımıyla gerçekleşen gösteride ayrımcılığa tepki gösterilerek adalet talep edildi

ABD'nin New York kentinde, Trayvon Martin'i öldüren George Zimmerman'ın mahkeme tarafından suçsuz bulunması protesto edildi.

Manhattan'da New York polis merkezi önünde toplanan, Martin'in annesi  annesi Sybrina Fulton'ın da aralarında bulunduğu grup, insanlara derilerinin rengi nedeniyle suçlu muamelesi yapılmasını kınayarak Trayvon Martin için adalet ve Zimmerman'a federal sivil haklar davası açılmasını istedi.

Ülke genelinde 100'den fazla kentte yerel saatle 12.00'de başlayan gösterileri organize eden insan hakları savunucusu siyahi rahip Al Sharpton, yaptığı konuşmada, Zimmerman'ın suçsuz bulunmasına dayanak oluşturduğu belirtilen "yerini koru" yasasının kaldırılması için çalıştıklarını belirterek, "Bu yasa insanlara kendilerini tehlikede hissettikleri zaman 'geniş bir alanda ölümcül güç' kullanma imkanı veriyor" dedi.

Sharpton, barışçıl gösterilerin sürmesini isteyerek, toplum baskısının devam etmesi halinde Adalet Bakanlığı'nın Zimmerman'a karşı sivil haklar davası açmasının mümkün olabileceğini söyledi.

Trayvon'un annesi Sybrina Fulton da siyah gençlerin artık derilerinin rengi nedeniyle "şüpheli" olarak yaftalanmaması amacıyla yasal ve toplumsal değişiklik için savaşacağını dile getirerek, "Bugün benim oğlum öldürüldü belki yarın da sizinki aynı muameleye maruz kalabilir" diye konuştu.

New York'taki gösteriye siyahilerin yanı sıra çok sayıda beyaz Amerikalı ve sanatçılar Jay-Z ile Beyonce da destek verdi.

-"Mahkemenin kararı ırkçı"-

Gösteriye katılanlardan Juaneth Thomas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zimmerman kararının ırkçı olduğunu belirterek, "İnsanlar renkleri nedeniyle ayrımcılığa maruz kalmamalı. Her insan kendine özgüdür" dedi.

Marvel Knight da mahkemenin kararını "aptalca" bulduğunu ifade ederek, hiç kimsenin bir kişiyi öldürdükten sonra serbestçe dolaşmaması gerektiğini vurguladı.

Mahkemenin bu kararı ırkçı bir şekilde aldığını düşündüğünü kaydeden Knight, "Martin beyaz olsaydı bunlar yaşanmazdı. Siyahi olduğu için bunlar yaşandı, bunda şüphe yok" diye konuştu.

Gösteriye katılan beyazlardan Betty Winglar da kararı ırkçı bulduğunu ama adalet sisteminde daha büyük sorunlar olduğunu anlatarak, "Polis memuru bile olmayan bir kişinin silah taşımasına ve caddeden geçen bir genci öldürmesine niçin izin veriliyor?" diye tepki gösterdi.

Konuşmaların ardından göstericiler "Adalet yoksa barış da yok", "Adalet, hemen şimdi", "Bütün sistem suçlu", "Trayvon için adalet" sloganları ve pankartları eşliğinde tarihi Brooklyn Köprüsü üzerinden yürüyerek Manhattan'dan Brooklyn'e geçti.

Gösteri olaysız sona erdi. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Al Sharpton Brooklyn New York Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title