Haberler

Nebahat Albayrak, Adaylığı Hakkında Konuştu

Hollanda İşçi Partisi (PvdA) liderliğine aday olan Türk kökenli milletvekili Nebahat Albayrak (43), Türk kökenli biri olarak İşçi Partisi Liderliği'ne aday olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Hollanda İşçi Partisi (PvdA) liderliğine aday olan Türk kökenli milletvekili Nebahat Albayrak (43), Türk kökenli biri olarak İşçi Partisi Liderliği'ne aday olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Albayrak, 'Dört aday var. Heyecan verici bir kampanya dönemi olacak. Ben donanım ve geçmişime bakarak kesinlikle bu işi yapabileceğime inanıyorum. Ailem, dostlarım ve parti içeriisnden destek bulduğum için adaylığımı koydumö dedi.

Utrecht kentinde düzenlenen parti toplantısında adaylığını açıklayan Albayrak, Türk medyasına yaptığı açıklamada, yabancı kökenli olmasına yönelik gelecek eleştirilere hazırlıklı olduğunu söyledi.

'IRKÇI SÖYLEMLERE HAZIRLIKLIYIM"

"Etrafıma bakındığımda özellikle göçmen uyruklu olmam tabii ki birçok insanın hoşuna gitmiyor olabilir. Bunu sosyal medyada falan göreceksiniz. Zaten şimdiden başladılar bile" diyen Albayrak, "Oldukça üzücü, hatta ırkçı söyleşiler ve deyimler ortaya çıkacak. ve olur ise ki olduğundan eminin ve daha da artacak, yani kişiliğime, aileme, herkese mutlaka saldırılar başlayacak. Ama olsun diyorum. Çünkü Hollanda'yı son yıllarda ne noktaya getirdiğimizi gösterelim. Benim gibi Hollanda için çalışan, son 10, 15 yıldır mücadele veren insanlara bu yapılıyor ise, benim hakkımda bunlar söyleniyorsa yeni gelen insanlardan ne bekleyeceksiniz?"

"BAŞARILI OLMAK İÇİN ADAY OLDUM"

Liderlik konusunda oldukça iddialı olduğunu kaydeden Albayrak, donanımına ve geçmişine bakarak, kesinlikle bu işi yapabileceğine inandığı için ailesinin de desteğiyle adaylığını koymaya karar verdiğini söyledi. Kendisinden başka 3 kişinin daha aday olduğunu ve önümüzdeki 2 hafta içinde ülkenin farklı bölgelerinde düzenlenecek toplantılarda diğer adaylarla yarışacağına işaret eden Albayrak, Mart ayında 55 bin parti üyesinin katılacağı seçimle partinin yeni liderinin belirleneceğini ifade etti.

'AZINLIK SAĞ HÜKÜMETİNİ DÜŞÜRMELİYİZ"

Adaylığın kendisi için gurur verici olduğuna da işaret eden Albayrak, mücadelenin daha yeni başladığını, kazanmak için çaba harcayacağını söyledi. Lider olması halinde yapacağı ilk işin mecliste görev yapan 30 milletvekilinin kabiliyet, iddia ve isteklerine kulak vermek olacağının altını çizen Albayrak, "Çünkü orada çok kaliteli insanlar var. Bunu yumruğumuzu masaya vurarak göstermemiz gerekiyor. Ancak PvdA tekrar sağlam olursa, insanların güvenini kazanırsa, biz o pozisyona gelip bu hükümeti düşürme fırsatını bulacağız" diye konuştu.

"GEÇMİŞE DEĞİL İLERİYE BAKAN HÜKÜMETE İHTİYACIMIZ VAR"

Hollanda'da azınlık hükümetinin bir buçuk yıl önce iş başına gelmesiyle birlikte işsizlerin ve geleceğinden kaygı duyanların sayısında artış olduğuna değinen Albayrak, bu gidişi durdurmak için parti olarak planlarının hazır olduğunu söyledi.

Albayrak, "Merkez, ileri görüşlü, geçmişe bakmayan bir hükümete ihtiyacımız var. Beni utandıran, son araştırmalarda Avrupa'da en kötü giden ekonomiler listesinde yer almamız. Bu ülke için ciddi bir tehdit. Bunu durdurmamız gerekir. PvdA'ya baktığımızda son bir buçuk yıl içinde biz buna bir alternatif olmayı başaramadık. İç sorunlarımızdan dolayı, Job Cohen siyasi arenada iradeli olmasına rağmen yumuşak kalmasından dolayı. Planlarımız, Hollanda'da yaşayan insanlar için alternatifimiz bolca var. Bunu yıllardır hazırladık. ve yarın iktidara gelirsek zaman kaybetmeden yürürlüğe koyarız. Onun için sağlam bir PvdA için benim gibi insanların çok çalışması gerekiyor. Birinci olsam da olmasam da mücadelem devam edecek." Dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nebahat Albayrak İşçi Partisi Hollanda Utrecht Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title