Haberler

NASA'ya Kablo Üreten Fabrikayı Gezdiler

Güncelleme:

Pamukkale Üniversitesi öğrencileri, NASA'ya kablo üreten Erbakır Elektrolit Bakır Fabrikası'nı gezdi.

Denizli Pamukkale Üniversitesi öğrencileri, Türkiye'nin en büyük 19'uncu fabrikası olan ve Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'ya kablo üreten Erbakır Elektrolit Bakır Fabrikası'nı gezdi. Öğrenciler inceleme gezisinde kablonun hammaddeden mamule dönüşümünün tüm aşamalarını yerinde görme şansı buldu.

Pamukkale Üniversitesi Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndan 35 öğrenci, öğretim görevlisi Necmi Özdemir nezaretinde Erbakır Elektrolit Bakır Fabrikası'na inceleme gezisi düzenledi. Öğrencilere Erbakır İnsan Kaynakları Müdürlüğü, fabrikanın kuruluşundan bugüne uzanan başarı öyküsünü slayt eşliğinde anlattı. Öğrenciler daha sonra fabrikayı gezerek üretim aşamalarını yerinde gördü. Fabrika gezisinde öğrencilere bakırın hammaddeden ambalaja kadar ince tel ve kablo haline geliş süreci gösterildi.

HAYRAN KALDILAR

Er-Bakır'ın ürettiği kabloların Amerikan Uzay Dairesi NASA tarafından da kullanıldığını öğrenen öğrenciler, fabrikanın teknolojik donanımına hayran kaldı. Öğretim Görevlisi Necmi Özdemir, üniversite öğrencilerinin pratiklerinin gelişmesi, derslerde aldıkları bilgilerinin uygulamaya dönüşmesi için geziler düzenlediklerini belirtip, "Üniversitemiz, sadece nazari bilgiler değil, uygulamalı bilgiler vererek öğrencilerini donatmakta. Geleceğe hazırlanan öğrenciler bu tür gezi programları ile gelecekte çalışacakları sistemi tanıma imkanı da bulmakta" dedi.

ONB (AÖ/AAA) - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Üniversitesi Türkiye Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title