Haberler

Antalya'da Müteahhit Parasını Alamadığı İçin Oteli Bastı

Güncelleme:

Antalya'da bulunan Hünkar Palace Otel, otelin tadilatını yapan müteahhit firma sahibi ve işçileri paralarını alamadıkları için oteli bastı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kızılot Mahallesi'nde bulunan Hünkar Palace Otel, otelin tadilatını yapan müteahhit firma sahibi ve işçileri paralarını alamadıkları için oteli bastı.

PARALARINI ALAMADILAR

Otelin tadilatını gerçekleştiren müteahhidin otelden parasını alamadığını, parasını alamadığı için de Alanya'da müteahhit adına yaptıkları işlerin parasını alamadıklarını belirten inşaat işçileri otel sahibinden müteahhide olan borcunu ödemesini, aksi takdirde otelin önünden ayrılmayacaklarını hatta içeri girerek müşterileri rahatsız edeceklerini dile getirdiler.

"PARAMIZI ALMADAN GİTMEYİZ"

İşçilerden bir süre sonra otel önüne müteahhit Halit Yıldız da gelerek açıklamalarda bulundu. Yıldız, otelden parasını alamadığı için işçilerine ödeme yapamadığını belirterek "Bu otelin komple tadilat işlerini aldım. Hemşehri olarak, çocukluğunu, doğduğu günü bildiğim için bir telefonlarıyla işlerini yaptım. Maalesef Mart ayının 3'ünde başladık kendi imkanlarım dahilinde açabildiğim kadar açtım. Belediye ruhsatı kapatmasına rağmen otel geç kaldı. Onun sebebini de bana buluyor. Zaten belgeleri vardır. Ölçüme itiraz etti kendi bilirkişisi geldi. Kendi yaptığı ölçü bizim yaptığımız ölçüden 70 bin TL daha fazla çıktı. Bugün yarın diye ne fatura kestiriyor, ne hesap görüyor. Vermiş olduğu evraklar da yazılmaya başladı. Şu anda ben bitmiş durumdayım. İşçi başıma toplandı. En büyük sıkıntım. İşçinin parasının verilmediği için herkes şu anda sıkıntıda. Benim burada sadece canım var ne yapacaklarsa yapsın. Geliyor burada din adı altında insanları duygu sömürüsü yapıyor. İnsanların hakkını vermiyor. Sadece benim değil boyacısının, duvar kağıtçısının, kapıcısından mobilyacısına kadar herkesin otel sahibinden alacağı var. Kendilerine ulaşamadım. Dün 40 defa aradım. Kendi elemanları ile beni arıyor. Şu anda otel bitmiş durumda yapacak bir şey yoktur. Otel bitmiş durumda. Senetlerim en büyük sıkıntımızdır. Şu anda bizim çıkardığımız hesaba göre 400 milyar açık hesap var. 500 bin liralık çek ve senet var. Bugün itibariyle yazılmaya başlandı. Eğer bugün paramızı alıp işçilerime dağıtamazsam buradan ayrılmayacağız" dedi.

"BÜYÜK ZARARA UĞRADIK"

Yıldız açıklama yaparken Otel Sahibi Cemal Demirtaş otele geldi ve bir süre sonra müteahhit ve işçilerini odasına davet etti. Demirtaş'ın odasına girmeleriyle birlikte müteahhit ile Demirtaş arasında küfürleşmeye varan tartışmalar yaşandı. Müteahhit Yıldız parasını alamadığını iddia ederken, Demirtaş ise ödemiş olduğu 500 bin liranın faturasının kesilerek kendisine verilmediğini, müteahhidin işleri savsaklaması ve geciktirmesi yüzünden otelin geç açıldığını ve büyük ölçüde zarar ettiğini iddia etti.

JANDARMA OLAYA MÜDAHALE ETTİ

Otel sahibi tartışmanın devam etmesi üzerine jandarmaya haber verdi. Otele gelen jandarma ekipleri, taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması nedeniyle tarafları Çenger Jandarma Karakolu'na götürdü.

Öte yandan, Hünkar Palace Otel'in, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekonomik Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Başkanı Saadet Partisi eski genel başkanı Recai Kutan ve AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner tarafından açılışı gerçekleştirilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halit Yıldız Manavgat Kızılot Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı? Dabke dansı nedir, dabke dansı yasak mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title