Haberler

TKDK Muş'ta Tamamlanan Projeleri Tanıttı

Güncelleme:

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Muş İl Koordinatörlüğü, 2013 yılında yatırımı tamamlanan projeler için tanıtım toplantısı düzenledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü, 2013 yılında yatırımı tamamlanan projeler için tanıtım toplantısı düzenledi.

Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkan Yardımcısı Tarık Mirze, kurum amirleri ve yatırımcılar katıldı.

2013 yılında tamamlanan projelerin tanımının yapılmasının ardından proje sahiplerine hibe tutarındaki çekleri temsili olarak verildi.

Programda konuşan TKDK İl Koordinatörü Emin Turan, Muş'ta yaklaşık 8 ay önce faaliyete başladıklarını ve bu sürede projeleri tamamladıklarını söyledi.

Turan, "Bunu kurumumuzda çalışan ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen, dinamik ve çok iyi eğitim almış arkadaşlarımıza borçluyuz" dedi.

Bitlis ve Bingöl'de TKDK olmadığını anımsatan Turan, oradaki yatırımcıları da Muş'a davet etti.

Daha sonra konuşan Vali Büyükersoy ise 12. çağrı döneminin başarılı bir şekilde geçmesini temenni etti.

Yatırım yapmak isteyenleri proje yapmaya davet eden Vali Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Bütün bunlar aslında Muş'a yapılan iş, aş ve yatırımlarıdır. Sadece TKDK değil, bunun dışından DAKA, DAP, SODES gibi bütçelerin yanı sıra 6'ıncı bölgede olmamız hasebiyle aldığımız teşvik uygulamaları, insanımızın gelirini artırmaya, fakirliğinse azaltılmasına dönük önlemlerdir. Burada başarılı olup kendilerine hibe yapılan yatırımcı arkadaşlarımıza piyango vurmuş değil. Onlar proje hazırladılar ve bu konuda kurumun elemanı olan kaliteli ve iyi eğitim almış arkadaşlarımızın desteğiyle başarıya ulaştı. Bu başarıya ulaşmak hepimizin elinde. Diğer katılımcı arkadaşları proje hazırlamaya davet ediyoruz. Bütün bu hizmetler, hibeler ve diğer destekler ekonomiyle bağlantılı. Bu imkanları bize sağlayanlara teşekkür ediyoruz."

-Valinın konuşması

Kaynak: AA / Güncel

Vedat Büyükersoy Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title