Haberler

Muş-Nisan Sonunda Kurtik Dağı'nda Kar Kalınlığı 2 Metre

Nisan sonunda Kurtik Dağı'nda kar kalınlığı 2 metreMuş merkeze bağlı deniz seviyesinden 2 bin 850 metre yükseklikteki Kurtik Dağı Çavuştepe mevkiinde Nisan ayının sonuna gelinmesine rağmen, kar kalınlığı yer yer 2 metreyi buluyor.

Nisan sonunda Kurtik Dağı'nda kar kalınlığı 2 metre

Muş merkeze bağlı deniz seviyesinden 2 bin 850 metre yükseklikteki Kurtik Dağı Çavuştepe mevkiinde Nisan ayının sonuna gelinmesine rağmen, kar kalınlığı yer yer 2 metreyi buluyor.

Kentin güneyinde bulunan Kurtik Dağı'nın 2850 rakımlı Çavuş Tepede 2 metreyi bulan kar kalınlığı yanında dağın eteğindeki yerleşim yerlerinde ise bahar havası yaşanıyor. Kent merkezinden 28 kilometre uzaklıktaki Kurtik Dağı eteklerindeki 9 köy ve 12 mezranın bulunduğu Üçevler bölgesinde de kar geçit vermiyor. Kışın çoğu zaman tipi ve etkili olan kar yağışı nedeniyle kapandığı bölgede Nisan ayının sonunda bile soğuk hava ve kar etkisini devam ettiriyor. Şehir merkezinin yoğunluğundan sıkılan vatandaşlar, hem stres atmak hem bitki toplamak hem de bu doğal güzelliklere tanıklık etmek için Çavuştepe bölgesine akın ediyor. Kurtik Dağı eteğinde eriyen karların oluştuğu şelaleler ise doğaya bir başka renk katarken, köy meralarında, dağlık kesimde ise hayvanların otlaması, yeşilin tonları da karın eteğinde bir başka güzellikte kendini gösteriyor. Vatandaşlar, poşetlere doldurup götürdükleri karla pekmezli şerbet yapıyorlar. Sıcakların artması ile beraber Muş'tan birçok vatandaşın buraya gelerek kar götürdüğünü söyleyen köylüler, bu mevsimde yenen karın insanı hasta etmediğini dile getirdiler. Her gün köyden şehir merkezine sefer yaptığını belirten minibüs şoförü Kemal Özdemir, yanında tanıdıklar için kar götürdüğünü söyledi. Özdemir, Karı ayrana, suya, pekmeze katarak tüketiyoruz. Burada karla pekmez karıştırıp yemek bir gelenek oldu dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Özdemir Çavuştepe Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title