Haberler

Muhsin Yazıcıoğlu davasında 12 yıl sonra ilk ceza! Eski emniyet amiri Özmen'e 2 yıl hapis verildi

Güncelleme:

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter düşmesi olayıyla ilgili görülen davada dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen'e üst sınırdan 2 yıl hapis cezası verildi. Böylece davada 12 yıl sonra ilk ceza verilmiş oldu.

Eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter düşmesi olayıyla ilgili görülen davada 12 yıl sonra ilk hapis cezası verildi.

5 Mart 2009'da Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde düşen ve içerisinde bulunan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş ve helikopter pilotu Mustafa Kaya İstektepe'nin hayatını kaybetmesiyle ilgili görevi 'kötüye kullanmak' suçundan yargılanan dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen, son kez hâkim karşısına çıktı.

Kahramanmaraş 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, ablası Mavuş Ocak ile avukatlar ve partililer katıldı. Özmen ise mahkeme salonuna FETÖ'den hükümlü olduğu cezaevinden SEGBİS sistemiyle bağlandı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEYİP BERAATİNİ İSTEDİ

Son sözleri sorulan Özmen, günah keçisi yapıldığını, suçsuz olduğunu ve duruşma sonunda beraat edeceğine inandığını söyledi. Masum olduğuna vicdanen inandığını ifade eden Özmen, helikopterin düşmesinin ardından helikopter ve içerisindeki kişilerle ilgili bilgilerin yer aldığı 1 nolu bilgi notunu hazırlatıp şube müdürü İsmail Duman'ın talimatıyla İstihbarat Daire Başkanlığı'na ve çevre illere gönderdiğini belirtti. Bu notun ardından Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin açıklama yaptığını ancak valinin açıklamalarıyla kendisinin gönderdiği bilgi notunun çok farklı olduğunu söyledi. Vali Mevlüt Bilici'nin açıklaması esnasında gönderdiği bilgi notundan başka bilgi notu göndermediğini kaydeden Özmen, ilk bilgi notunda da Yazıcıoğlu'nun sağ olduğu gibi yanıltıcı bilgilerin bulunmadığını öne sürdü. Kendisi tarafından hazırlatıldığı öne sürülen asılsız bilgi notuyla ilgili dinlenen tanıkların da yalan söylediğini belirten Dursun Özmen, suçlamaları kabul etmeyip beraatini istedi.

Dursun Özmen'in avukatı da dosyada Özmen'e atılı suçla ilgili somut delil olmadığını belirtip beraatine karar verilmesini talep etti.

GÖREVİ KÖTÜ KULLANMAKTAN CEZA ALDI

Duruşma sonunda hâkim, Dursun Özmen'i 'görevi kötüye kullanma' suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Cezada indirim yapmayan hakim, hükmün açıklanmasını da geri bırakmayıp cezayı ertelemedi. Bu ceza; 12 yıldır devam eden Yazıcıoğlu davalarında verilen ilk hapis cezası oldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu Emniyet Müdürlüğü Kahramanmaraş Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

saf ve temiz:

Allah belanızı versin , gül gibi anadolu çocuğunu yediniz be

39
4
yanıtYanıtla
ref:

Adamı yok ettiniz güneş gibi parlayarak geliyordu kim onun yükselmesini istemiyorsa o katlettirdi

33
4
yanıtYanıtla
Adımız Muhsin Yazıcıoğlu:

Adalet 12 yıl sonra tecelli etmeye çalışmış. Ama sadece etmeye çalışmış izin verdikleri kadar. O cezada para cezasına çevrilip hakkıyla aramızda dolaşmaya devam ederler.

17
0
yanıtYanıtla
Erhan:

2 sene ceza veriyor sanki yatacak hey allahım yaaa benim komşu 10 sene ceza aldı yatmadı bile adam

15
0
yanıtYanıtla
aa:

12 yıl sonra yanı bıraz daha hayatını yasaşsın adamları sonra gostermelık ceza verırız. . ;) bır devletın tum ılkelerını boyle ucuz zıhnıyet ve kısılıkler yok ettı. . bu gercek degısmez. MILLET BUNU KAFANIZA SOKUN KURESEL FIRAVUNA BIAT ETMEYINI BASA GETIRMEZLER HATTA MUHALEFET BILE ETTIRMEZLER. . ;) KIM ENGELLENIYORSA BILINKI O EN DOGRUDUR.

13
1
yanıtYanıtla
malayani-adalet:

adalet olsaydi 2 sene degil 2oo sene verilirdi idam olmadigi icin

13
0
yanıtYanıtla
Nirvana:

Bu adamın ölümünden kim çıkar sağlamış ise onlar öldürmüştür . Kaza olduğunu sanmıyorum .

11
1
yanıtYanıtla
türk:

degil iki yıl 2000 yıl verseler yine icimiz sogmaz koca reia

6
1
yanıtYanıtla
Asil Türk:

ulan bi de Türk yazmış. sen önce şu Türkçeni bi geliştir. Dingil.

yanıt0
yanıt1
TT:

Yazık oldu, Büyük bir halk adamıydı. Koca Kurdu çakallara yem ettiler. Mekanı cennet olsun. Rabbimden dileğim bu suikastte kimin parmağı varsa bu dünyada rezilliğin en dibini yaşasın.

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title