Haberler

Muğla'da Yaya Geçidinde Kaza: Sürücüye Hapis Cezası ve Para Cezası

Güncelleme:

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bir lise öğrencisinin yaya geçidinde ölümüne neden olan otomobil sürücüsüne verilen hapis ve para cezası kararı açıklandı. Sürücüye önce 4 yıl hapis cezası verildi, ardından ceza 3 yıl 4 aya indirilerek para cezasına çevrildi.

MUĞLA'nın Menteşe ilçesinde yaya geçidinde lise öğrencisi Sıla Akgül'e (15) çarpıp, ölümüne neden olan otomobil sürücüsü Tolga Yağcı'nın (30) 'taksirle ölüme neden olma suçundan' 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada karar çıktı. Hakim, Yağcı'ya önce 4 yıl hapis cezası verdi ardından 'iyi hal' indirimiyle bu cezasını 3 yıl 4 aya indirip, 24 ayda ödenmek üzere 24 bin 300 lira para cezasına çevirdi.

Kaza, 14 Aralık 2022'de saat 08.00 sıralarında Muğla-Aydın kara yolu Salihpaşalar mevkisinde meydana geldi. Yatağan'dan Menteşe yönüne giden Tolga Yağcı'nın kullandığı 48 YP 233 plakalı otomobil, yaya geçidinde yolun karşısına geçmeye çalışan Sıla Akgül'e çarptı. Zübeyde Hanım Teknik ve Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Sıla Akgül, ambulansla kaldırıldığı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurtarılamadı. Gözaltına alınan otomobil sürücüsü Yağcı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sıla'nın cenazesi ise Menteşe'de Akgedik Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

SAVCI MÜTALAASINI VERDİ

Soruşturmanın ardından Yağcı hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Yağcı, Muğla 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 17 Ocak'ta görülen davanın ilk duruşmasında, 33 gün kaldığı cezaevinden adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Davanın bugün görülen 4'üncü duruşmasına kazada ölen Sıla Akgül'ün annesi Ayşen Akgül, babası Gürkan Akgül, tutuksuz yargılanan Tolga Yağcı ve tarafların avukatların katıldı. Duruşmada savcı Fatih Geliş esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı, mütalaasında sanık Yağcı'nın, Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesi'nin raporuna göre, otomobil ile kavşak yaklaşımındaki seyrini kendisine hitaplı levhalar dikkate alacak şekilde sürdürmediği, aydınlatma bulunmayan mahalde zeminin de ıslak olmasını gözeterek far ışığı altındaki görüş alanını dair yeterli kontrolleri yapmadığını belirtti. Yağcı'nın ilk geçiş hakkını yaya geçidinden geçiş yapmakta olan Sıla Akgül'e vermeyip, kontrolsüzce gerçekleştirdiği seyri sırasında çarptığını kaydetti. Savcı Geliş, mütalaasında olayda dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davranışı nedeniyle otomobil sürücüsü Yağcı'nın asli kusurlu olduğu, ölen Akgül'ün ise kusurunun bulunmadığını belirtti. Mütalaada, sanık Yağcı'nın 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istendi.

'KARŞI TARAF YÜZDE 100 HATALI'

Hakim Asu Sezer'in esasa ilişkin mütalaası için söz verdiği anne Ayşen Akgül, "Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Karşı taraf yüzde 100 hatalı. Sizde annesiniz, anlarsınız" dedi.

'HER GÜN O YOLDAN GİDİP GELMEMEK İÇİN İŞİMİ BIRAKIYORUM'

Sanık Tolga Yağcı ise kazaya sebebiyet verdiği için pişman olduğunu belirtip, "Bizim de kazadan sonra aile düzenimiz kalmadı. Boşanma aşamasındayız. Psikiyatriye gidiyorum. Her gün o yoldan gidip gelmemek için işimi bırakıyorum" ifadelerini kullandı

HAPİS CEZASI PARAYA ÇEVRİLDİ

Hakim, mütalaaya ilişkin beyanların alınmasının ardından kararını açıklayıp, sanık Yağcı'ya 'taksirle ölüme neden olma' suçundan önce 4 yıl hapis cezası verdi. Ardından da pişman olması ve cezanın üzerindeki olası etkilerini dikkati alarak, cezasını 3 yıl 4 aya indirdi. Hakim, sanığın ekonomik durumunu da göz önünde bulundurup verilen hapis cezasını da 24 ay taksitle ödenmek üzere 24 bin 300 lira para cezasına çevirerek, 6 ay süreyle sürücü belgesine el koydu.

Sıla Akgül'ün ailesinin avukatı Didem Alaca, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title