Haberler

MİT'e Oslo İçin İfade Bombası

Güncelleme:

Bugünün gazete manşetlerine yansıyan gündemin önemli konuları.

Akşam Gazetesi, "Çocuğuna Sahip Çıksaydın'"başlığı ile Malatya'da su kanalında boğulan Sedef Kömürgöz davasında mahkemenin 'Bu tazminat ödenirse herkes çocuğunu öldürür' diyen belediyeyi aklamasını ve tüm suçu aileye yüklemesine manşetinden yer verirken, Posta Gazetesi ise "Türkiye Suriye'ye Girecek"başlığı ile İran Devlet Televizyonunun ortaya attığı Türkiye'nin Suriye'ye gireceği haberine manşetinden yer verdi.

Günün dikkat çeken manşetlerinden biri de "Oslo İçin İfade Bombası"başlığı ile Hürriyet Gazetesi'nden geldi.

Hürriyet Gazetesinin haberine göre;

KCK soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'i ifadeye çağırdı. PKK ile Oslo görüşmesi ve KCK'ya bilgi aktarılıp aktarılmadığını sorulacak.

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcı-vekilliği'nin "MİT'in zirvesine ifade daveti" bomba etkisi yarattı. Gazetecilerin ulaştığı Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı "Bilgim yok", özel yetkili Başsavcıvekili Fikret Seçen ise "Öyle birşey yok" dedi. MİT'e davet, KCK soruşturmasını yürüten özel yetkili savcıların, Oslo'da yapılan MİT-PKK görüşmelerine ilişkin yeni bilgi ve delillere ulaşması sonrasında yapıldı. KCK operasyonları kapsamında tutuklanan ve Öcalan'ın avukatlığını yapan bazı kişiler, MİT yetkilileriyle ilgili iddialarda bulundu. Elde edilen bilgiler sonrasında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş de soruşturmaya dahil edildi. Savcılık, Fidan, Taner ve Güneş'in ifadelerinin alınması için MİT Müsteşarlığı'na tebligat gönderdi. MİT yöneticilerine, internette de yayınlanan 47 dakikalık Oslo'daki görüşmelere ilişkin ses kayıtları, PKK ile yapılan görüşmelerin içerikleri, Öcalan'la İmralı'da yapılan görüşmelerin örgüt yöneticilerine aktarılıp aktarılmadığının sorulacağı ileri sürüldü. MİT'in üst düzey yöneticilerinin yarın İstanbul Beşiktaş'taki adliyeye giderek ifade vermesi bekleniyor.

Başsavcının bilgisi yok Vekili doğrulamadı

Başsavcı Çolakkadı, MİT Müsteşarı Fidan'ın ifadeye çağrıldığı iddiasına ilişkin, "Bilgimiz yok, bilgi verilmiş değil. Olsa verilirdi diye düşünüyoruz. Eğer doğruysa bize bilgi verilmeden yapılmış demektir" açıklaması yaptı. Özel Yetkili Başsavcıvekili Fikret Seçen ise sorulara, "Öyle bir şey yok" yanıtı verdi.

İşte bugünün tüm gazete manşetleri:

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Akşam Gazetesi Hakan Fidan Emre Taner İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title