Haberler

Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

AGD, güvenlik güçlerinin Mısır'daki Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda toplanan demokrasi yanlılarına ateş açmasını protesto etti

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), güvenlik güçlerinin Mısır'daki Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda toplanan demokrasi yanlılarına ateş açmasını protesto etti.

Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan AGD üyesi grup, "Mısır'a selam, direnişe devam" "Her yer Mısır, her yer direniş", "Paşaların tankı yıldıramaz halkı" "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" şeklinde slogan atarak Mısır'da yaşanan katliamlara tepki gösterdi.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Mısır'da polis ve askerin haka gerçek mermilerle saldırdığını ifade ederek, bu durumun bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

Mısır ordusunun tüm dünyanın gözleri önünde kendi halkına karşı bir katliama giriştiğini belirten Turhan, "Kendi halkına kurşun sıkan bir Mısır ordusunun bir terör örgütünden farkı yoktur" dedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'ye casusluk suçlamasıyla hapis cezası verildiğini dile getiren Turhan, bu cezanın meşru dayanağı olmadığına işaret etti.

Batılı ülkelerin bu darbeyi alenen desteklediğini belirten Turhan, Mısır ordusundaki şerefli askerleri istifaya davet etti.

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü ise "Mısır'da insanlanın iradesine ipotek koyulmuştur" diyerek, darbenin İsrail'e taşeronluk adına yapıldığını söyledi

Dünyadaki ırkçı emperyalizmi ve Haçlı ittifakının dünyadaki Müslümanlara birinci sınıf insan olarak yaşam hakkı tanımamak konusunda karar aldığını savunan Köylü,  Batı'da sünnet olmanın ve başörtüsünün yasaklandığını, Müslümanların ikinci, üçüncü sınıf olamaya itilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz da bu işin İslam'ın zaferiyle sonlacağını kaydederek, "Bu zalimler Müslümanlarla değil Allah ile savaşıyorlar. Allah ile savaşı, tarih boyunca hiçbir zalim kazanamamıştır. Bunlar da kazanamayacak" diye konuştu.

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu ise Mısır'da darbecilerin iyice hayasızlıklarını artırdıklarını belirterek, "Adeviyye Meydanı'nı şehitlik meydanına dönüştü" dedi.

Açıklamanın ardından katliamda yaşamını yitirenler için dua okundu ve gıyabi cenaze namazı kılındı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Rabiatül Adeviyye Mustafa Köylü Salih Turhan Politika Güncel Haberler

title