Haberler

Ankara'da okuma yazmayı yeni öğrenen öğrencilerin yazdığı mektuplar, Hakkari'de vatan nöbeti tutan Mehmetçik'e gönderildi

Güncelleme:

Altındağ ilçesindeki Şehit Onur Doğan İlkokulu 1-B sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmeni Funda Konak'ın işlediği derslerde mektup yazma kurallarını öğrendi. Öğrenciler, vatan nöbetindeki Mehmetçik'e sevgi ve minnet duygularını anlatan mektuplar yazdı. Mektuplar, Hakkari Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığında görev yapan Mehmetçik'e gönderildi.

Ankara'da okuma yazmayı yeni öğrenen öğrencilerin yazdığı sevgi ve minnet dolu mektuplar, Hakkari'de vatan nöbeti tutan Mehmetçik'e gönderildi.

Altındağ ilçesindeki Şehit Onur Doğan İlkokulu 1-B sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmeni Funda Konak'ın işlediği derslerde mektup yazma kurallarını öğrendi.

Funda öğretmenin öğrencilerden mektup yazmalarını istemesi üzerine öğrenciler, vatan nöbetindeki Mehmetçik'e sevgi ve minnet duygularını anlatan mektuplar yazdı.

Minik yüreklerin, kırmızı güller ekledikleri duygu dolu mektuplar, Hakkari Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığında vatan nöbeti tutan Mehmetçik'e gönderildi.

"Kocaman yürekleri, küçücük parmakları var"

Sınıf öğretmeni Konak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de bir asker kızı olduğunu anlattı.

Küçük yaşta eğitilen bir çocuğun büyüyünce vatan, bayrak sevgisiyle donanacağını vurgulayan Konak, "Kocaman yürekleri, küçücük parmakları var. Yaşları küçük olsa da duygu düşünceleri çok büyük. Ülke için onurlu birer birey olacaklarını düşünüyorum." diye konuştu.

Okul Müdürü Özlem Erdoğan, derslerde vatan, bayrak sevgisini aşılayan etkinliklere önem verdiklerini belirtti.

Öğrencilerin mektupları

Öğrencilerden Ömer Hamza Çakıcı, mektubuna şunları kaydetti:

"Çok değerli asker abilerim. Öncelikle selam eder bizleri korumak için silah tutan ellerinizden öperim. Ben henüz birinci sınıfa giden Ömer Hamza. Benim adım da çok cesur yürekli bir şehit adıymış, ailem öyle dedi. O da Uhud'da şehit olmuş. Ben de büyüdüğümde sizler gibi asker olacağım. Sizlerin elindeki bayrağı devralıp göklerde dalgalandırmaya devam edeceğim, size söz veriyorum. Sizler ailenizden çok uzaklarda bizleri korumak için kar, kış demeden nöbet tutuyorsunuz. Sizlere çok teşekkür ederim. Her gece uyumadan size dua ediyorum. Allah sizden razı olsun ve korusun. Amin. Şehitler ölmez vatan bölünmez."

Elif Geyikoğlu mektubunda, "Sizleri çok seviyorum, siz varsınız diye bizler rahatça okulumuza gidiyoruz. Sizler dağlarda, karda, kışta vatanımızı bekliyorsunuz. Sizleri çok merak ediyoruz. Tırnağınıza taş değmesin inşallah. İyi ki varsınız. Allah yardımcınız olsun. Ellerinizden öperim." ifadelerini kullandı.

Yağmur Erdem ise mektubuna "Sevgili asker abilerim sizleri çok seviyorum. İyi ki varsınız. Bayrağımız size emanet." ifadesine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Yüksekova Altındağ Hakkari Ankara Piyade Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
title