Haberler

Son dakika haberleri... Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Kendin Yap Atölyesi Uluslararası Farkındalık Festivali"nde konuştu

Güncelleme:

Gelen son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin en doğal hakkı olan eğitim hizmetini, son teknoloji olanaklarıyla almasını sağladıkları için büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin en doğal hakkı olan eğitim hizmetini, son teknoloji olanaklarıyla almasını sağladıkları için büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.

Selçuk, Afyonkarahisar'da düzenlenen "Kendin Yap Atölyesi Uluslararası Farkındalık Festivali"ne çevrim içi katıldı.

Bilimsel ve teknolojik becerileri yüksek bireylerden oluşan toplumların, refah seviyesi bakımından daha ileri noktalara taşınabildiğini belirten Selçuk, bu sebeple Türk eğitim sisteminde bir dönüşümü ortaya koymak, dünyadaki bu değişimlere ayak uyduran ve uyum sağlayan bakış açısı geliştirmenin kritik hale geldiğini söyledi.

Selçuk, Bakanlığın bu kapsamda açtığı 10 bini aşkın Tasarım-Beceri Atölyeleri'nin 2 bin 500'ünde otomasyon, robotik kodlama ve üç boyutlu çalışmaların yapılabildiğini aktararak burada yetişen öğrencilerin TEKNOFEST gibi yarışmalara hazırlandığını kaydetti.

Bütün bu beceri alanlarının hepsini derinlemesine inceleyen ve işleyen çok sayıda Bilim ve Sanat Merkezleri bulunduğunu hatırlatan Selçuk, bu çalışmaları okullar arasındaki farklılıkların azalması noktasında önemsediklerini vurguladı.

"15 bin 300 EBA Destek Merkezi bulunuyor"

Selçuk, 15 bin 300 EBA Destek Merkezi ile dijital araştırma ve dijital üretim alanında çalışmalar yapılmasına fırsat verdiklerini bildirerek şunları kaydetti:

"Bugün EBA'dan özel okul öğrencileri de dahil olmak üzere okul öncesinden 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler, öğretmenler ve veliler faydalanabiliyor. Kişiselleştirme işleriyle her öğrenciye özelleşmiş ara yüz ve içerikler sunmanın yanı sıra akıllı öneri sistemiyle de öğrencilerin performansına göre içerikler, sistem tarafından öneriliyor. Bütün bu çalışmalar aslında öğrencilerimizin, en doğudan en batıya hangi koşulda olursa olsun akranlarıyla aynı imkanlarda en doğal hakkı olan eğitim hizmetini son teknoloji olanaklarıyla almasını sağlamak ve bunu başarmaktan dolayı da büyük mutluluk duyuyoruz."

Eğitimin bir anlamda geleceğin kodlarını yazmak olduğuna değinen Selçuk, bu bağlamda, "Kendin Yap Atölyesi Uluslararası Farkındalık Festivali" sürecinde bilgilerini ve görüşlerini paylaşacak meslektaşlarına eğitim ekosistemine verdikleri katkıdan dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bilişim Ağı Ziya Selçuk Selçuk Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title