Haberler

Miilux OY'a yerli üretim ödülü

Güncelleme:

Zırh çelik üreten Miilux OY, Türkiye'nin savunma teknolojilerinde öncü ve lokomotif kuruluşu ASELSAN tarafından Millileştirme Projesi kapsamında yaptığı katkılar nedeniyle, IDEF'21 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda ödüle layık görüldü.

Zırh çelik üreten Miilux OY, Türkiye'nin savunma teknolojilerinde öncü ve lokomotif kuruluşu ASELSAN tarafından Millileştirme Projesi kapsamında yaptığı katkılar nedeniyle, IDEF'21 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda ödüle layık görüldü. Yıllık 38 bin ton kapasite ile zırh çeliği ve aşınmaya dirençli çelik üretimi gerçekleştiren şirket, Türkiye'nin yurt dışına bağımlılığını azaltmayı hedefliyor.

Şirket adına ödülü Miilux OY Türkiye Genel Müdürü Yavuz Yeldan, ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün'ün elinden teslim aldı. ASELSAN'ın onaylı yerli zırh çeliği tedarikçisi olan Miilux OY, Savunma Sanayi Başkanlığı'nın yerlileştirme çalışmaları kapsamında büyük savunma sanayi kuruluşları ile de çalışmalarına devam ediyor.

TÜRKİYE'NİN ZIRH ÇELİĞİ İHTİYACINI KARŞILAYACAK

OYAK'ın Türkiye'nin yerli zırh çeliğini üretme vizyonu doğrultusunda, 2019 yılında Manisa'da Türkiye'nin ilk ve tek yassı çelik ısıl işlem fabrikasını kurulmasıyla faaliyetlerine başlayan Miilux OY, bugün Türkiye'nin zırh çeliği ihtiyacını karşılamaya yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Miilux OY, fabrikadaki niteliklilik çalışmalarının tamamlanmasının ardından, yıllık 38 bin ton üretim kapasitesi ile ilerleyen dönemlerde oluşabilecek her türlü yurtiçi talebi karşılamayı hedefliyor.

DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTACAK VE İHRACATA HIZ KAZANDIRACAK

OYAK'ın Maden Metalürji şirketlerinden Erdemir ve İsdemir tarafından üretilen nitelikli yassı çeliği kullanarak gerçekleştirdiği zırh çeliği ve aşınmaya dirençli çelik üretimi ile Miilux OY, Türkiye'nin zırh çeliğinde dışa bağımlılığını ortadan kaldırma hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Savunma sanayinin lider şirketlerine ürün sağlamanın yanı sıra Almanya, Ukrayna, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Özbekistan, Pakistan, Güney Afrika ve Nijerya gibi ülkelerin ihracat pazarında yer alarak yurt dışı pazarında da gücünü artırmayı amaçlıyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Haluk Görgün Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title