Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Açıklaması

"Bugün gelinen noktada bırakınız sıfır sorunu dış politikada her şey sırf sorunlu oldu" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın,

"Bugün gelinen noktada bırakınız sıfır sorunu dış politikada her şey sırf sorunlu oldu" dedi.

Yalçın, partisinin Yalova İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye'nin Meseleleri" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, Büyük Ortadoğu Projesi'nin merkezinde Türkiye'nin olduğuna dikkati çeken Yalçın, "Fotoğrafın eski adı şark meselesi, bugünkü adı büyük Ortadoğu Projesi. Büyük Ortadoğu Projesi dendiğinde hatırlamamız gereken coğrafya Kuzey Afrika'nın tümüdür. Bugünkü Türk cumhuriyetlerinin bütünüdür. Suudi Arabistan'dır. İran, Kafkaslar, Türkiye. Dikkat ediniz zihninizde çizdiğinizde bu projenin merkezinde Türkiye vardır. O sebeple de son durak Türkiye'dir. Bu projenin hitap etiği bölge budur. Hitap ettiği kitle ise Müslümanların tümüdür. Müslümanlar içerisinde de özellikle de Türklerdir. Tıpkı şark meselesinde olduğu gibi" diye konuştu.

Milli meselelere karşı son günlerde hiçbir direncin gösterilmediğini iddia eden Yalçın, "Milli konularda acziyet göstermek suretiyle Türkiye'nin başkalaştırılmasına sebep olmak 10 yıldır bu iktidarın vazifesidir" ifadesini kullandı.

İktidarın dış politikasını eleştiren Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu iktidar, iktidara geldiği andan itibaren 'çözümsüzlük çözüm değildir' doktrini ve ilkesiyle Kıbrıs'ta çok ciddi bir çıkmaz yaratmıştır. Hala çözemiyoruz. Doğu'da Ermenistan ile ilgili bir milli maç üzerinden güya dış politik meselelerimizi çözme gayreti içerisindeyken iki notanın arka arkaya verilmesiyle birlikte bırakın Türk-Ermeni ilişkilerinin düzelmesini dünyadaki birçok devletin parlamentolarında 1915 olayları bir soykırım olarak adlandırılmaya başlandı. ve arka arkaya birçok devlet bunu alenen ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti devleti ise hiçbir yaptırımı olmaksızın adeta bu tabloyu seyretti. Böyle bir dış politika. İran'a gelelim. 1639 Kasr-ı Şirin Anlaşması beri ciddi anlamda bir meselemiz olmayan İran ile son dönemde, bu iktidar zamanında problemler oluşmaya başladı. İran, Kuzey Irak, Suriye, güneydeki tüm komşularımızla şu anda problemliyiz. Problemli olmamızın çok daha mahsuru tarafı bu problemlerin tümü bu coğrafyalardan, bu sınırlardan Türkiye'ye terör ihraç ediyor. Bir dışişleri bakanı göreve gelirken adeta bir doktrin niteliğinde sıfır sorunlu dış politika iddiasıyla geldi. Bugün gelinen noktada bırakınız sıfır sorunu dış politikada her şey sırf sorunlu oldu. Sıfır komşulu bir dış politikaya dönmeye başladık."

Konferansı MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş, Yalova İl Başkanı Hasan Topçular ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal takip etti.

Muhabir: Erhan Erdoğan / Mustafa Yılmaz

Yayıncı: Erdem Gültekin - YALOVA

Kaynak: AA / Güncel

Edip Semih Yalçın Yalova İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title