Haberler

MHP'de Özdağ Kavgası "ABD ve İsrail'le Karanlık İlişkilere" Kadar Uzandı

MHP'de Genel Başkan Adayı Olacağını Çıklayarak Partiye Başvuruda Bulunan Ümit Özdağ'a MHP Yönetimi Ağır Suçlamalarla Karşılık Verdi. MHP'den Yapılan Açıklamada Özdağ'ın, "ABD ve İsrail Başta Olmak Üzere Çok Sayıda İç ve Dış Karanlık Kuruluşun Üyesi Olduğu" Belirtilerek "Karanlık İlişkilerini Açıklamadığı Sürece, MHP'de Değil Genel Başkan, Üye Bile Olamayacağı" Kaydedildi.

MHP’nin 19 kasım’daki kongresinde genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan Ümit Özdağ’a, MHP yönetiminden “Önce başta ABD ve İsrail olmak üzere iç ve dış karanlık ilişkilerini açıkla” karşılığı geldi.

MHP’den yapılan açıklamada, Özdağ’ın 30 Ekim tarihinde parti genel merkezine noter aracılığıyla ulaşan bir mektupla genel başkanlığa aday olduğunu açıklamak üzere yapacağı basın toplantısı için yer tahsisi talebinde bulunduğu bildirildi. MHP’nin genel başkanlığına adaylığın her parti üyesinin en doğal ve demokratik hakkı olduğu, ancak Özdağ’ın üyeliğin gerektirdiği yasal şartları taşıyıp taşımadığının henüz hukuken belirsiz olduğu kaydedilen açıklamada, “Ayrıca bu zat hakkında, kamuoyuna yansıyan ve üzerinde tartışılır hale gelen haber ve bilgilerde açıkça görüleceği üzere karanlık noktalar bulunmaktadır. MHP’de genel başkanlığa adaylığını koymak isteyenlerin, üzerinde kuşkular bırakmayacak kadar tertemiz ve berrak bir geçmiş ile milliyetçiliğin yüksek ahlak ve faziletine sahip olması mutlak bir zorunluluktur” denildi. Açıklamada Özdağ’a şu suçlamalar yöneltildi:

ÖZDAĞ’IN BAĞLANTILARI

“Bu nedenle adı geçen zatın; Merkezi ABD’de bulunan RAND Corporation strateji kurumu ile olan ilişkisini, ABD’deki Musevi kuruluşu JINSA ile kurduğu yakınlığı, İsrail’de bulunan strateji kurumu BESA Center ile olan kuşkulu bağlantısını, 1998 yılında ABD’de Washington Kürt Enstitüsünde katıldığı PKK toplantısına kimin davet ettiğini ve kimlerle görüştüğünü, 27 Nisan 2000 tarihinde RAND Corporation kontrolünde yapılan Kürdistan paneline neden katıldığını ve kimlerle birlikte olduğunu,Diyanet Vakfı Stratejik Araştırmalar Merkezi (DİYAM) bünyesindeki çalışma döneminin karanlıkta kalan hususlarını,

Kurucusu olduğu Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) ile ABD’den JINSA ve İsrail’den BESA Center arasındaki özel ilişkinin kapsam derinlik ve amacını, 1999 yılından 2004 yılına kadar içinde bulunduğu ASAM’ın finans ve bilgi kaynaklarının kimler olduğunu,

Bu kuruluş üyesi iken yayınladığı ‘Türk-İsrail Stratejik Ortaklığı’ kitabı ile İsrail’e duyduğu özel ilginin nedenini ve kaynağını açıklaması beklenmektedir.”

“KÜRESEL GÜÇLERİN YERLİ UZANTILARI MHP’YE SIZAMAZ”

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title