Haberler

Metin Feyzioğlu: Türkiye'de Alevi Olmak Zordur

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye'de alevi olmanın zor olduğunu söyleyerek, "Çünkü alevi olmak batılın karşısında bedeli ne olursa olsun hakkın yanında dimdik durmaktır.

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye'de alevi olmanın zor olduğunu söyleyerek, "Çünkü alevi olmak batılın karşısında bedeli ne olursa olsun hakkın yanında dimdik durmaktır. Alevi olmak kuru ibadet çölünde beyhude dolanmak değil; ilahi aşkla, ruhsal coşkuyla çorak çöle fidan dikmek, orman yaratmaktır" dedi.

EHL-İ Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) tarafından Adana'da düzenlenen ' Türkiye'de alevi olmak' konulu konferans ve iftar yemeğine, EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral ile TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılışında konuşan Feyzioğlu, Türkiye'de ailevi vatandaşların tanımlanmaktan bıktığını kaydederek şunları söyledi:

"Aleviler sadece eşit yurttaş olarak tanınmak istemektedir. Bu tanınma haklı talebini yerine getirmek için yüzlerce konferans düzenlemeye ihtiyaç yoktur. Herkes inancında, ibadetinde serbesttir. Din ve vicdan hürriyeti sadece bir mezhebe ve düşünceye ait değildir. Kim hangi inanç yolunda yürürse yürüsün onun ibadet inanç özgürlüğü vardı. Bu bilinçle Türkiye'de alevi olmanın zorluğu aslında bir günde ortadan kaldırılabilir. Türkiye Cumhuriyeti Devletin 21'inci yüzyılda artık her vatandaşına kanun önünde eşit davranmakla yükümlüdür. Ayrımcılığa karşı mücadele etmekte yükümlüdür."

Konuşmasının ardından Feyzioğlu'nun ahşaptan Zülfikar hediye edildi. Konuşmaların ardından davetlilere iftar yemeği verildi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Feyzioğlu Ali Yeral Türkiye Politika Güncel Haberler

FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

İsrail'in Demir Kubbe'si paramparça! Hizbullah, kamikaze drone ile yapılan saldırının görüntülerini paylaştı

İsrail'in Demir Kubbe'si paramparça! Hizbullah, kamikaze drone ile yapılan saldırının görüntülerini paylaştı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Bakmadan Geçme

Adana 2024 yılı kurban satış ve kesim yerleri nereler? Özel sektöre Kurban bayramı tatili kaç gün? Kurban bayramı idari tatil mi, resmi tatil mi? EKPSS TERCİH BAŞLADI MI 2024? EKPSS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? EKPSS TERCİH KILAVUZU! Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman, ne kadar yatacak? Erzurum Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Erzurum'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? E - OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR 2024? MEB e - Okul not ve DEVAMSIZLIK kapama tarihi ne zaman? Gaziantep Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Gaziantep'te kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? FERDİ KADIOĞLU FENERBAHÇE'DEN GİDİYOR MU? #9917 Ali Koç transfer ile ilgili ne dedi? Bonservis için takam verdi! #129349 Antalya Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Antalya'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Samsun Kurban kesim ve satış yeri 2024: Samsun'da kurban pazarı hangi ilçeye ve nereye kuruluyor? MOURİNHO MALİYETİ NE KADAR? Ali Koç açıkladı: Mourinho yıllık maliyeti kaç para? Kayseri Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Kayseri'de kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? İzmir'de kurban satış ve kesim yerleri nereler? İşte 2024 İzmir kurban pazarı konumları Ankara Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Ankara'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Bursa Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Bursa'da kurban pazarı nereye, hangi ilçeye kuruluyor?
Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title