Haberler

Meteoroloji uzmanlarından art arda uyarılar: İstanbul pazar gününden itibaren bir hafta boyunca kara gömülecek

Güncelleme:

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, son değerlendirmelere göre İstanbul'da beklenen kar yağışının pazar akşamı başlayacağını ve çarşamba gününe kadar devam edeceğini duyurdu. Sistemin gelişinin devam ettiğini belirten Meteoroloji Uzmanı Ahmet Uçar ise "İstanbul ve Marmara bölgesi Pazar gününden itibaren bir hafta boyunca kara gömülecek" dedi.

Türkiye için günlerdir kar yağışı uyarıları yapılırken, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'a yağması beklenen kar yağışı ile ilgili son bilgileri paylaştı.

"EN KUVVETLİ YAĞIŞ PAZARTESİ"

Prof. Dr. Şen açıklamasında "İstanbul'a kar pazar akşamı başlar. Pazartesi, salı, çarşamba devam eder. Perşembe sistem Cut Off yani ana sistemden kopuyor. Beslenmeyecek kendi içindeki enerjiyi 2 gün daha azaltarak sürdürür. En kuvvetli pazartesi… Salı sıcaklık gece -1 C'ye gündüz 2 C'ye düşer" ifadelerini kullandı.

Meteoroloji uzmanlarından art arda uyarılar: İstanbul pazar gününden itibaren bir hafta boyunca kara gömülecek

AHMET UÇAR: İÇ ANADOLU'NUN KAR ŞANSI ARTTI

Meteoroloji uzmanı Ahmet Uçar da sosyal medya hesabından yaptığı son açıklamasında beklenen kar yağışı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Son haftalık hava tahmin raporuna göre sistemin gelişi devam ediyor. İstanbul ve Marmara bölgesi Pazar gününden itibaren bir hafta boyunca kara gömülecek görünüyor. Alçak basıncın biraz güneye sarkmasıyla Doğu Karadeniz'in kar şansı azalmış, İç Anadolu'nun ki artmış görünüyor."

Meteoroloji uzmanlarından art arda uyarılar: İstanbul pazar gününden itibaren bir hafta boyunca kara gömülecek

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Orhan Şen İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (14)

Erhan:

İstanbul’da olan düşünsün ben adana da yaşıyorum hava muhteşem buranın en soğuk günü bile 15 derece den aşağı düşmez

10
16
yanıtYanıtla
İSTANBULLU:

Herkesin derdi başka tabi. En azından sıcaklardan bunalıp güneşe ateş eden yok burada. Kar olsa da İstanbul iyi, boşver :)

yanıt9
yanıt0
tr44:

erhan ne farkeder. kışın ayrı yazın ayrı güzelligini tadıyoruz sizin gibi yazdan kalmıyoruz. :))))))

yanıt1
yanıt0
YOK ARTIK:

Biz de yazın Adana 50 derecede kavrulurken ''bize ne Adana''da olanlar düşünsün'' diyeceğiz!. . .

yanıt1
yanıt0
Kurt:

Ben bir yerde kar yağışı göremiyorum bahar geldi sanki

14
7
yanıtYanıtla
Yobaz:

Pazar günü başlayacakmış bi bak gökyüzüne belki de görürasn ne demek göremedin:)))

yanıt2
yanıt0
SORUN YOK BİZİM MİLLET KARI SEVER:

ÇOK OLMASI İYİDİR

11
2
yanıtYanıtla
BATRAN:

Kar yağarsa insanlar evinde kalır covid azalır diye düşünüyorum. ama sonrasında havalar soğuyunca sıkıntı

4
1
yanıtYanıtla
BU YAZ REKOR SICAKLIKLAR BEKLİYORUM:

Sert iklime sahip yörelerimiz illerimiz hariç Şubat ayındaki kar yağışı genelde sulu sepken ve zaman zaman kara dönen yağış biçiminde olur bahsettiğim illerimizde hava geç ısınmakta bu yörelerimizde biraz sıkıntılara sebep olabilir inşallah karyağışı tatminkar seviyelerde gerçekleşir yağmur yağışıda önemli özellikle ilkbahar döneminde aşırı yağışlara dikkat edilmeli kar kitlesinde yumuşama oluştu yeni kar yağışı çığ riskini yükseltir malesef çok dikkat ediniz senelerdir kış yapmıyor.

2
2
yanıtYanıtla
Angaralı:

İnşallah yağsın barajlar dolsun kuraklık olmasın.

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title