Haberler

Mesudiye'nin Kaderini Değiştiren Kurultay

Erol KÜÇÜKOĞLU/MESUDİYE (Ordu), (DHA) ORDU'nun Mesudiye İlçesi'nde düzenlenen 20'nci Mesudiye Kurultayı bugün yapıldı.

Erol KÜÇÜKOĞLU/MESUDİYE (Ordu), (DHA)

ORDU'nun Mesudiye İlçesi'nde düzenlenen 20'nci Mesudiye Kurultayı bugün yapıldı. İstanbul Mesudiyeliler Derneği Başkanı Süleyman Uluocak, kurultay sayesinde birçok ilke imza attıklarını belirterek, ilçeye çok sayıda yatırım yapılmasını sağladıklarını söyledi.

Toplam 2 bin 200 nüfuslu ve 1190 rakımlı Mesudiye İlçesi'de bugün Belediye Toplantı Salonu'nda 20'ncisi düzenlenen Mesudiye Kurultayı'na Ordu Vali Vekili İsmail Küreci, Basın Konseyi Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, Mesudiye Kaymakamı Rıza Gençoğlu, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Haluk Kefelioğlu, İstanbul Mesudiyeliler Derneği Başkanı Süleyman Uluocak, daire müdürleri, bürokratlar ve yöre sakinlerinden oluşan yaklaşık 350 kişi katıldı.

Kurultayda İstanbul Mesudiyeliler Derneği Başkanı Süleyman Uluocak, Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi'ye 20 yıldan bu yana aralıksız yapılan kurultayı hiç aksatmadan katıldığı için bir plaket ve fotoğrafının yer aldığı çerçeve hediye etti. İlçe sorunlarının ele alındığı kurultayda, konuşma yapan İstanbul Mesudiyeliler Derneği Başkanı Süleyman Uluocak, şöyle dedi:

"20 yıl önce başlayan kurultayımız, demokratik geleneklere ve katılımcı demokrasiye inancını ortaya koymaktadır. Türkiye'de bir ilke imza atan, Mesudiye Kurultayı'nın temel amacı, ilçe içi ve dışında yaşayan bütün hemşerilerimizin birbiriyleriyle kaynaşmasını sağlamaktır. Bu amaçla ortaya çıkmış bir projedir. 20 yıldır aralıksız yapılan kurultayla ilçeye birçok yatırım yapılmıştır. Bunlardan Köykent Projesi, Topçam Barajı, Karadeniz-Akdeniz Yolu bir diğer adıyla Dereyol Projesi, Ordu Üniversitesi Mesudiye Yüksekokulu ve Yeşilce Yüksekokulu ile Mesudiye Devlet Hastahesi kurultayın ilçemize kazandırdığı bir kaç projeden bazılarıdır."

Vali Vekili İsmail Küreci ise, bir Egeli olarak yapılan kurultayı kıskandığını anlatırken, "20 yıldan beri bu ülkeye sahip çıkmanız, beni kıskandırdı. Özellikle demokrasi platformunda bir araya gelmenin, buradan kasabadan, köyden, mezradan konuşmak beni bir Egeli olarak kıskandırdı. Yeni yoldan (Dereyol) geldim. Çok güzel yatırımlar yapılmış. Ayrıca bu demokrasi platformunu görünce buraya bir kültür merkezi yapılmasının da gerekli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Köy muhtarları ve halkın sorunlarının dinlenip çözüm yollarının arandığı kurultay, ilçeye yapılacak ve yapılması gereken diğer projelerin tartışılmasıyla devam etti. 20 yıl önce ilk olarak Basın Konseyi Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi'nin önderliğinde başlatılan ve o günden bu yana her yıl aralıksız Temmuz ayının ilk cumartesi günü toplanan Mesudiye Kurultayı, Türkiye'nin tek ilçe kurultayı olma özelliği taşıdığı belirtildi. Birçok yatırımın yanı sıra Mesudiye Kurultayı'yla geçen 20 yılda yol, çocuk parkları, oyun alanları, sağlık ocakları, okullar, muhtar ve köyevleri gibi bir çok hizmet ilçe halkının hizmetine sunuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title