Haberler

Mersin Tarsus'ta Gizemli Kazı Çilesi Bitmedi

Tarsus'ta gizemli kazı çilesi bitmediMersin'in Tarsus ilçesindeki 82 Evler Mahallesi'nde gizemli kazının yapıldığı yerde daha önceden başlayan çökmeler artarak devam ediyor.

Tarsus'ta gizemli kazı çilesi bitmedi

Mersin'in Tarsus ilçesindeki 82 Evler Mahallesi'nde gizemli kazının yapıldığı yerde daha önceden başlayan çökmeler artarak devam ediyor.

13 Kasım 2016 tarihinde Özel Harekat Polislerinin koruması eşliğinde başlayan kazı kapsamında açılan sondaj kuyularına geri doldurulan toprağın yağışlara bağlı olarak oturmasıyla birlikte çökmeler hat safhaya ulaştı. Zeminin yerleşmesi nedeniyle evlerinde ve iş yerlerinde çatlaklar oluştuğuna dikkat çeken vatandaşlar zor durumda kaldı. Ortaya atılan dedikodular ve çeşitli rivayetler sonucu kazı yurt içinde ve yurt dışında milyonlarca kişinin merakını çekmişti. Kazı çalışmaları yürütülürken 3 Kasım 2017 günü aniden kazının sonlandırıldığı açıklanırken alana giremeyen gazeteciler gizemli alanda yapılan çalışmaları yerinde görüntülemiş, sondaj yapılan çukurlar toprakla doldurulmuştu. Kazının bitmesinin ardından çevrede bulunan evlerde yer yer çökmeler meydana gelmiş ve vatandaşlar bu konudaki korku ve şikayetlerini dile getirmişlerdi. Aradan yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen sorun bir türlü aşılamadı ve çökmeler devam etti. Toprakla doldurulan üç sondaj çukuru ve yolda çökmeler yaşanırken evlerdeki ve çevre iş yerlerindeki çatlaklar daha da derinleşti. Evi kazıda zarar gören Salim Önalanlar (80), kazının bitmesine rağmen her yağmur yağdığında uykularının kaçtığını ifade ederek, İşte son durum bu, yağmur yağdıkça evde yatmaya korkuyoruz. Yağmur yağdığı her an tehlikeli oluyor. Yağmur yağdıkça zemin çöküyor. Kimse ilgilenmiyor dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Tarsus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title