Haberler

Mersin Şehir Mezarlığı'nda Dualar Barış ve Hoşgörü İçin

Mersin'de Kurban Bayramı'nın ilk günü semavi dinlere mensup kişilerin mezarlarının bulunduğu Şehir Mezarlığı'nda geleneksel dua töreninde bir araya gelen Müslüman ve Hıristiyan din adamları, barış dileğinde bulundu.

Mersin'de Kurban Bayramı'nın ilk günü semavi dinlere mensup kişilerin mezarlarının bulunduğu Şehir Mezarlığı'nda geleneksel dua töreninde bir araya gelen Müslüman ve Hıristiyan din adamları, barış dileğinde bulundu.

Şehir Mezarlığı'ndaki törene Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, CHP Milletvekili Hüseyin Çamak, Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Mersin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Liderinden Roberto Ferrari, İtalyan Katolik Rahibi Fransua Dondu, mezarlık imamı Mehmet Keskin, Muhammed Zeki Şentürk ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mersin Tasavvuf Müziği Derneği Onursal Başkanı Ahmet Coşar'ın çaldığı ney eşliğinde ilahiler ve duaların okunduğu törende konuşan Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Kurban Bayramı'nın İslam alemi için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bayramlar gerçekten sevgileri, sevinçlerin paylaştığımız önemli günlerdir. Bizler bu bayram sevincinin yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kaybettiğimiz askerlerimizin ve polislerimizin burukluğunu da yaşıyoruz. Milletçe huzurlu, sevgi içinde nice bayramları kutlamayı umut ediyoruz" dedi

Mersin'in mozaik bir kent olduğunu belirten Teymur, "Bu mozaiğin her parçası ayrı ve eşsiz bir değerdedir. Ancak ve ancak bütün parçaları bir araya geldiği zaman mozaiğin muhteşem güzelliği gözler önüne serilebilir. Bunun en anlamlı ve güzel örneğini bu Mersin Mezarlığı'nda bulabilirsiniz. Hazreti İbrahim Peygamber'de birleşen Yahudilik, Hıristiyanlık ve Müslümanlık dinleri, sevgiyi, merhameti, hoşgörüyü, barışı ve kardeşliği emreder. Böylece, her üç semavi dinin ortak ahlak anlayışı yeryüzünde hüküm sürdüğünden, gerçek bir huzur ve güven ortamı sağlanmış olacaktır. Bu nedenle, semavi dinlere mensup tüm herkesin bu gerçeği, derin hoşgörüye dayalı işbirliğiyle ifade etmeleri son derece önemlidir" diye konuştu.

Belediye Başkanı Kocamaz, dünyada ve Türkiye'de Mersin'in ayrıcalıklı bir kent olduğunu kaydederek, yaşayan herkesin birbirine saygı göstermek zorunda olduğunu söyledi.

Kocamaz konuşmasının ardından törene katılan din adamlarına teşekkür ederek, günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra tören sona erdi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Kocamaz Kurban Bayramı Hüseyin Çamak Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title