Haberler

Mersin'de İlginç Hava Durumu: Deniz ve Kar Aynı Anda

Güncelleme:

Mersin'de hava sıcaklığının artmasıyla denize girilirken, kentin yüksek kesimlerinde karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Mersinliler güzel havanın tadını çıkarırken, ekipler köy ve yayla yollarını açık tutmak için yoğun mesai harcıyor.

MERSİN'in kıyı bölgelerinde hava sıcaklığının artması ile denize girilirken, kentin yüksek kesimlerinde karla mücadele çalışmaları yürütülüyor.

Doğu Akdeniz'in turizm cenneti Mersin'de 2 mevsim aynı anda yaşanıyor. Hava sıcaklığı 18-19 dereceyi gördüğü kent merkezinde yaşayanlar güzel havanın tadını çıkarmak için sahile iniyor. Kimileri sahilde yürüyüş yapıp, deniz havası alırken; kimileri de kendisini Akdeniz'in mavi sularına bırakıyor. Diğer yandan Toros Dağları'nın yüksek kesimlerinde karla mücadele çalışmaları yürütülüyor. Ekipler, köy ve yayla yollarının kapanmaması için yoğun mesai harcıyor. Yetkililer, özellikle sürücüleri zincirsiz araçlarla yaylalara çıkmama konusunda uyarıyor. Silifke ilçesinde yaşayan Ayşe Alsan (60), "Yazdan kalma hava var. Biz de bu güzel havayı deniz girerek, değerlendiriyoruz. 20 kilometre yukarımızda ise kar var. İki mevsimi bir arada yaşıyoruz. Herkesi denize girmeye, bu güzel havanın tadını çıkartmaya davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin kar Hava Durumu Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title