Haberler

Mersin - Anamur Muzuna Ar-Ge Serası

Anamur muzuna AR-GE serasıMERSİN'in Anamur İlçesi'nde AR-GE serası kuruldu.

Anamur muzuna AR-GE serası

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde AR-GE serası kuruldu.

Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu bünyesinde özellikle zirai branşında eğitim alan öğrencilerin uygulamalı olarak ders görebileceği 2.5 dönümlük seranın yapımını Anamur Ticaret ve Sanayi Odası üstlendi. Sera önünde gerçekleştirilen devir teslim törenine, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Çamsarı, Kaymakam Cengiz Cantürk, Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinöz, Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu ile diğer ilgililer katıldı. Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Çetinsöz, "Bugün burada bütün Türkiye'ye örnek olabilecek bir okul sanayi işbirliği sergilenmektedir. Mevcut açılacak olan 2.5 dönümlük muz serasında yüksekokulu öğretim görevlileri ve öğrenciler ilçe halkına yol gösterecek uygulamalar sağlamaya çalışacağız" dedi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Torunoğlu ise, oda tarafından yaptırılan bu seranın Anamur muzunun markalaşmasına büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

Mersin Üniversitesi Rektörü Çamsarı ise, güçlü bir ülkenin güçlü bir eğitim ile olacağını söyledi. Bunun için pratik eğitimin yanında uygulamalı alanlarında olması gerektiğini anlatan Çamsarı, seranın da buna en güzel örneklerden birisi olduğunu kaydetti.

İlçe Müftüsü Zeynal Abidin Çınar'ın okuduğu duanın ardından açılış kurdelesi kesildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Üniversitesi Ahmet Çamsarı Anamur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title