Haberler

Merhum Cemil Çöllü Anıldı

Güncelleme:

MHP İl Başkanlığı, eski başkanlarından ülkücü şehit Cemil Çöllü'yü ölümünün 34. yılında da unutmadı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı, eski başkanlarından ülkücü şehit Cemil Çöllü'yü ölümünün 34. yılında da unutmadı. MHP İl Başkanlığı görevindeyken 1979 yılında eczanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehadet mertebesine yükselen Eczacı Cemil Çöllü için lokma döktürüldü, dualar okundu.

Manolya Meydanı'nda gerçekleştirilen lokma dökümüne Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP MYK Üyesi Mustafa Enöz, Belediye Başkan Yardımcıları Tamer Çipiloğlu, Hasan Eryılmaz, Funda Solak, Sedat Cesurol, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, MHP Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu, merhum Cemil Çöllü'nün oğlu Manisa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü ve partililer katıldı.

MHP eski İl Başkanı Cemil Çöllü'yü unutmayacaklarını belirten MHP İl Başkanı Tamer Akkal, "Cemil Başkanımız o dönemde ne yazık ki, katiller tarafından tek suçu yalnızca MHP İl Başkanı olduğu için vurularak şehit edilmiştir. Biz de asla onları unutmuyoruz. Çünkü o günkü verilen o mücadeleler olmasaydı, Cemil Çöllü'ler, Halil Esendağ'lar olmasaydı, bugün hiçbirimizin Milliyetçi Hareket Partisi adına hareket etme şansımız belki de olmazdı. Allah ruhunu şad, mekanını cennet etsin" dedi.

O dönemde vatanın çok evladı şehit edildi

1980 öncesini yaşamış biri olarak, o dönemin hangi şartlarda gittiğini bildiklerini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "Gerçekten Allah bir daha o günleri ülkemize yaşatmasın. O günün Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olan Cemil Çöllü kardeşimiz, ağabeyimiz, büyüğümüz maalesef şehit edilmiştir. Vatanın çok evladı o günlerde şehit ediliyordu. Ben kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. O'nun nezdinde tüm şehitlerimizin de ruhları şad, mekanları cennet olsun diliyorum" dedi.

Merhum Cemil Çöllü'yü rahmetle andıklarını ifade eden MHP MYK Üyesi Mustafa Enöz ise, "Rahmetli Başkanımızı Cemil Çöllü'yü tanıyanlardan biriyim. 80 öncesinin üzücü olaylarından bir tanesinde Cemil kardeşimiz hakkın rahmetine kavuştu. Yattığı yer nur olsun diyorum. İnşallah böyle bir şey bir daha başımıza gelmez" dedi. Konuşmaların ardından merhum Cemil Çöllü'nün ruhuna ithafen dualar okundu, vatandaşlara lokma dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Hasan Eryılmaz Mustafa Enöz Cengiz Ergün Güncel Haberler

title