Haberler

Meral Danış Beştaş: İmamoğlu'nun aldığı oylar onun değil, bizim seçmenlerimizin

Güncelleme:

İBB Başkanı İmamoğlu'nun kazandığı 31 Mart Yerel Seçimleri'nin sonuçlarına ilişkin DEM Parti'nin İstanbul adayı Meral Danış Beştaş'tan ilk yorum geldi. Yüzde 2'ye yakın oy alan Beştaş, "İmamoğlu 'Bu oylar benimdir.' demesin sakın. Aldığı oylar onun değil, bizim seçmenlerimiz oraya oy verdi." dedi.

Dem Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, "İmamoğlu 'Bu oylar benimdir.' demesin sakın. Aldığı oylar onun değil, bizim seçmenlerimiz oraya oy verdi." dedi.

Beştaş, partisinin il binasında yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde henüz kesin sonuçların açıklanmadığını ama aşağı yukarı partilerin oy oranlarının belirlendiğini, seçimi kimin kazanıp kimin kaybettiğinin ortaya çıktığını söyledi.

"ALDIĞI OYLAR ONUN DEĞİL, BİZİM SEÇMENLERİMİZ ORAYA OY VERDİ"

Kampanya süresi boyunca kentte sadece 2 aday yarışıyormuş gibi bilinçli şekilde algı yaratıldığını, bunun sadece iktidar medyası değil muhalefet medyası tarafından da çok güçlü şekilde yansıtıldığını savunan Beştaş, şöyle devam etti:

"Seçmen buna ilişkin bir karar verdi. Yani sadece DEM seçmeni değil aslında genel olarak seçmen bir karar verdi. DEM seçmeni de bu konuda AKP'yi cezalandırmak istedi. Çıkan sonuç budur. Yani şunu da söyleyeyim; İmamoğlu 'Bu oylar benimdir.' demesin sakın. Aldığı oylar onun değil, bizim seçmenlerimiz oraya oy verdi."

Meral Danış Beştaş: İmamoğlu'nun aldığı oylar bizim seçmenlerimizin

"SEÇMENLERİMİZİN NEDEN BUNA ZORLANDIĞINI GAYET İYİ BİLİYORUZ"

Beştaş, partisinin İstanbul'da kaybetmediğini savunarak, "Oy oranı ile üçüncü sıra birbiriyle tezat teşkil ediyor diyebilirsiniz ama aslında kaybetmedik. Çünkü seçmenlerimizin neden gittiğini ve neden buna zorlandığını gayet iyi biliyoruz." dedi.

"İSTANBUL BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINI YAKINDAN DENETLEYECEĞİZ"

Beştaş, "Şunu da unutmayın. Biz seçmenlerimizle birlikte kesinlikle İstanbul belediyesinin çalışmalarını yakından izleyecek ve denetleyeceğiz. Bu konuda, böyle 'seçimi kaybettik' havasında falan da değiliz. DEM Parti siyaseti kazanmıştır diye düşünüyorum." diye konuştu.

İstanbul'daki Nevruz etkinliğine 1 milyon insanın katıldığını, aslında orada kazandıklarını söyleyen Beştaş, şunları kaydetti:

"İşte bu nedenle İmamoğlu, 'Bu oylar benimdir.' demesin. Aslında bizim seçmenimiz, onların deyimiyle 'stratejik oy' kullanmakta ne kadar mahir olduğunu, ölçülü davrandığını bir kez daha gösterdi. Böyle bir denklem olmasaydı bizim oyumuz asla bu değildi. Bunu herkes biliyor."

Kaynak: AA / Güncel

Meral Danış Beştaş DEM Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (69)

Ahmet Melih ALEMDAR:

Ya ablacım bi Sg

779
142
yanıtYanıtla
Deniz Fırat:

Bu yorumu arıyordum :D

yanıt221
yanıt38
Hasan Sabri Tüçel:

Evet, asıl sizden ayrılınca yamanan asalaklardan kurtulunca, Ulusalcı ve Milliyetçi kimliğe dönünce kimseye midare etmeden tek başına kazanılan zafer.

yanıt163
yanıt47
faruk merttürk:

Türkiye, Türk'ü kürdü bir oldu, ekmek istedi, aş istedi, adalet istedi, demokrasi istedi, ayrıştıran siyasetçilere ders verdi.

yanıt219
yanıt36
Mustafa Dündar:

Yaw he he

392
90
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

kendini fasulyeden nimet sanıyor kürtler bile onları takmıyor ak partiyle anlaşıp istanbula trol adaylar koydular yinede başaramadılar

yanıt55
yanıt25
Altay Cokeren:

Züğürt ağa film deki oy sahnesi geldi aklıma ??

300
50
yanıtYanıtla
Alkurt:

VATAN HAINLERI ASLA KAZANAMAZLAR, AZIZ TÜRK MILLETI SIZI UNUTMAYACAK, BIR KOSEYE YAZIN

262
86
yanıtYanıtla
tamer topaloglu:

Çıkarın adayinizida görün

235
47
yanıtYanıtla
Yusuf Bilmez:

Anlaşma yapmayıp aday çıkarsaydılar asıl siz görürdünüz. Onların sayesinde kazandınız nankörlük yapmayın. Ayrıca ben demi savunmuyorum. Bunlar vatan hainidir, siyonizmin maşasıdır.

yanıt0
yanıt0
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title