Haberler

Matso'dan Ahzükabza Uyarısı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası ( Matso) Üyelerini Ahzükabza Yetkisi Almaları Konusunda Uyardı.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası ( MATSO) üyelerini Ahzükabza yetkisi almaları konusunda uyardı.

MATSO, Ahzükabza yetkisi almayan üyelerin seçimlerde oy kullanamayacağına ve oda organlarına seçilemeyeceğini bildirdi. MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre 2009 yılı Ocak ve Şubat ayındaki oda ve borsa seçimlerinde, seçime katılacakların kanunda belirtilen niteliklere uygun olması gerektiğini söyledi.

Aksi durumda bu kişilerin seçme ve seçilme hakkını kullanamayacaklarını belirten Vural, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliğin 5. ve 6. maddelerinde; tüzel kişilerin seçme ve seçilme hakkını kullanabilmesi için, 'Şirket sahibi, ortağı, yönetim kurulu üyesi, genel müdürü, murahhas azası seviyesinde üst düzey yöneticisi ve şirketi temsile, Ahzükabza yetkili olması ve bu halinin seçimden en az altı ay öncesini kapsaması şarttır' hükmü yer almaktadır.

Bu sebeple, anonim şirketler genel kurul ve yönetim kurulu temsil ve ilzam kararını alırken, limited şirketler ise müdürlük ve temsil ve ilzam kararlarını alırken yukarıdaki mevzuat hükümlerini dikkate alarak Ahzükabza yetki almaları ve alınan kararları ticaret sicili memurluğuna tescil ettirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde seçimlerde oy kullanamayacaklar ve Oda organlarına seçilemeyeceklerdir" dedi.

(ŞT-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title