Haberler

Mardin haberleri! Nusaybin'de diyabetli çocuklara yönelik kamp düzenlendi

Güncelleme:

Mardin'in Nusaybin ilçesinde diyabetli çocuklara yönelik kamp düzenlendi.

Mardin Artuklu Üniversitesi organizasyonunda, Nusaybin Kaymakamlığı ve belediyesi ev sahipliğinde DSİ piknik alanında 5- 8 Eylül'de düzenlenen kampa 56 çocuk katıldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli doktor, hemşire ve diyetisyenlerin gözetiminde kamp yapan çocukları ziyaret eden Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ile Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, onlarla çeşitli etkinliklere katıldı.

Çocuklarla yapılan masa tenisi turnuvasına katılan Rektör Özcoşar daha sonra Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı ile masa tenisi maçı yaptı.

Prof. Dr. Özcoşar, Artuklu Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan tıp fakültesi ile Mardin'e sağlık alanında değer katma anlamında çok yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyledi.

"Bu kapsamda diyabetli çocukların hayat standartlarını, kendi kontrollerinde yaşayabilecekleri standart oluşturmaya yönelik böyle bir kamp yaptılar. Şu anda 56 diyabetli çocuğumuz kendi hayatlarını düzenleyebilecekleri bir standart oluşturuyorlar. Hem hocalarımız hem farklı hastanelerdeki uzmanlarımız, hemşirelerimiz, diyetisyenlerimiz bu çalışmayı destekliyor." diyen Özcoşar, Mardin açısından bunun önemli bir çalışma olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Özcoşar, kamp yerinin tahsisinde emeği bulunan Kaymakam Kayabaşı'na teşekkür ettiğini belirtti.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı ise Mardin'in sağlık alanında geleceğe koşar adımlarla ilerlediğini belirtti.

Nusaybin olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Kayabaşı, "Diyabet rahatsızlığıyla mücadele eden yavrularımızın hayatlarını daha iyi idame ettirebilmeleri, bu rahatsızlıkla kendi başlarına yetebilme hususunda kamp gerçekleştiriliyor. Rektör hocamız başta olmak üzere tüm emeği geçen üniversitemizin hocalarına, görevlilerine şükranlarımı sunuyorum. Her zaman çocuklarımızın yanındayız." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Nusaybin Rektör Mardin Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title