Haberler

Maraş Olaylarının 38. Yılı

Maraş olaylarının 38. yılı dolayısıyla Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği önünde toplanan grup, cemevi inşaatının bulunduğu alana kadar yürüdü ve dua etti.

Maraş olaylarının 38. yılı dolayısıyla Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği önünde toplanan grup, cemevi inşaatının bulunduğu alana kadar yürüdü ve dua etti.

Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği önünde toplanan bir grup, cemevi inşaatının bulunduğu alana kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Buraya karanfil bırakan grup, dua etti.

Dernek Başkanı Müslüm İbili, barış ve kardeşlik adına cemevi önünde anma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Grup adına basın açıklama yapan Sevim Yalıncakoğlu da amaçlarının acıyı paylaşmak olduğunu belirtti.

Olayda hayatını kaybedenlerin Hakk'a yürüdüğünü dile getiren Yalıncakoğlu, "Çünkü bizim inancımız ağaca, toprağa ikrar vermiş bir inançtır. Bu topraklar Alevilerin kadim topraklarıdır. Pirimiz Hünkar Hacı Veli'nin bilinci, Pir Sultan'ın direncini her zaman yüreğimizde ve gönlümüzde taşıyacağız." dedi.

CHP Milletvekili Mehmet Tüm, HDP milletvekilleri Alican Önlü, Erdal Ataş, Müslüm Doğan, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, CHP İl Başkanı Esat Şengül, Avrupa'daki Alevi federasyonlarının başkanları, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Tuncer Baş, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan'ın da bulunduğu grup, daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Müslüm Doğan Erenler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title