Haberler

Mansur Yavaş: Ankara'da elini teröre bulaştırmamış herkesin oyuna talibiz

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı. Yavaş, "Biz Ankara'da elini teröre bulaştırmamış herkesin oyuna talibiz." ifadelerini kullandı.

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın, 'Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak' ifadelerini sonrasında parti içerisinde fikir ayrılıkları oluşmuştu. Köksal'ın bu açıklamaları sonrasında Mansur Yavaş'tan bir çıkış geldi. Yavaş, "Biz Ankara'da elini teröre bulaştırmamış herkesin oyuna talibiz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katıldığı Bağlıca'daki SKM açılışında konuşan CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikcioğlu ile kazandıktan sonra rozetlerini çıkarıp eşit bir şekilde çalışacaklarını kaydetti. Yavaş, "Bundan sonra inşallah bizler Erdal başkanla beraber kimsenin parasını boşa götürmeden, şeffaf, adil bir şekilde seçimden sonra rozetimizi çıkarıp çalışmalara başlayacağız. Biz Ankara'da elini teröre bulaştırmamış herkesin oyuna talibiz" diye konuştu.

Mansur Yavaş: Ankara'da elini teröre bulaştırmamış herkesin oyuna talibiz

Yavaş, şunları söyledi

"Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bir kampanya yapmıştık. SMA testi yapmak için Başkent Üniversitesi Hastanesi'yle, evlenmeden önce SMA testi yaptırmak isteyen herkese ücretsiz olması için anlaşma yaptık. Daha sonra Sağlık Bakanlığı işi ele alınca biz bıraktık ama SMA'lı çocuklarımızı görünce demek ki biz belediyeye nikah için başvuran herkese bundan sonra zorunlu koşalım. İhtimale bırakmayalım. Nerede bir problem var onu nasıl çözeriz diye düşünüyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımız o.

"5 YILDIR ŞEFFAF BELEDİYE ÇALIŞMASI YAPTIK"

Değerli Etimesgutlular, beş yıldır bizi izlediniz. Çakarsız, konvoysuz israf etmeden şeffaf, katılımcı bir belediye çalışması yaptık. Beş yıl boyunca bunu gördünüz. İnşallah bunu aynen tekrar edeceğiz. Etimesgut için de güzel çalışmalarımız var. Bağlıca'ya metro hattı projemiz bitti. Ulaştırma Bakanlığına gönderdik. Ancak hızlı trenden Eryaman'a giden kısmını yeni ihale yaptık. Inşallah o da olursa korudan hijyen Eryaman'a kadar rahat bir şekilde gidilecek. En önemlisi hem Sayın Abdullah Gül'ün hem Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanken verdiği istasyon caddesi sözünü daha sonra cumhurbaşkanı iken de verdikleri istasyon çözmek bize nasip oldu.

"PARALARINIZI ÇÖP PROJELERE HARCAYAMAYIZ"

Değerli hemşehrilerim, belediyecilikte önemli olan şunlar; Biz sizlerin parasını harcıyoruz. Sizlerin bize emanetine harcıyoruz. Bunları çöp projelere harcayamayız. Belediyecinin ne olduğunu gerçekten bilmiyorlar. Belediyeci şöyle tarif edilir; Doğumundan ölüme kadar beldede yaşayan insanların tüm beşeri ihtiyaçlarıyla ilgilenen kurumdur. Dolayısıyla doğumundan itibaren kentte yaşayan herkesin her türlü derdiyle, problemiyle ilgileneceksiniz.

Bakın. İlk defa dün akşam kentin bazı yerlerine kar yağdı. Yağmur yağmıyor doğru dürüst artık. Yağdığı zaman da afet olup yağıyor. Ekili ürünleri başlıyor. ya da kuraklıktan ekimi yapılan ürünler yetişemiyor. Bu nedenle biz destek oluyoruz ki ileride 20-30 yıl sonra çocuklarımız aç kalmasın diye. Çünkü yıllarca yürütülen tarım politikaları nedeniyle insanlar tarımı bıraktı. Köy okulları kapatıldı, kent merkezine geldiler, işsiz kaldılar. Bunları tekrar aynı şekilde kendi tarlaları üzerinde üretim yaptırmak bana göre en büyük proje birisi. Dolayısıyla kentte yaşayan herkesi mutlu etmek, onların ihtiyaçlarına cevap vermekten daha büyük bir proje yok.

"ELİNİ TERÖRE BULAŞTIRMAMIŞ HERKESİN OYUNA TALİBİZ"

Bundan sonra inşallah bizler Erdal başkanla beraber kimsenin parasını boşa götürmeden, şeffaf, adil bir şekilde seçimden sonra rozetimizi çıkarıp çalışmalara başlayacağız. Biz Ankara'da elini teröre bulaştırmamış herkesin oyuna talibiz. Biz belediyemize gelen hiç kimseden, ne parti kaydı istiyoruz, ne kimlik kaydı istiyoruz. Vergi aldığımıza göre herkese eşit bir şekilde hizmet ediyoruz. Artık Ankaralı şeffaf bir şekilde tarafsız bir şekilde, adil şekilde yönetilmeye devam edecek. Hiç kimseyi ayırmayacağız. Erdal başkanımla beraber rozetimizi çıkarıp herkesi kucaklayacağız."

Kaynak: ANKA / Güncel

Mansur Yavaş Ankara Yerel Haberler Belediye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Kemal Sağlam:

Adamın dibi başkan.

18
29
yanıtYanıtla
SeyYah Saruhanli:

katılıyorum mahsur yavaş düzgün adam.

yanıt2
yanıt4
Nilay Durmaz:

Başkanım o zaman terörle bölücü zihniyetle Elele kolkola karşılıklı çıkar anlasmalariyla son genel seçime giren CHP den neden aday oldun. Neden o zaman söylemedin bunları bu kadar net şekilde. O zaman herkes bundan sikayetciydi senin hiç sesin çıkmadı.

yanıt0
yanıt0
ismail bey :

Evet dipte...

yanıt1
yanıt0
ahmet kelleci:

Kazanamazsın ozaman Yavaş yavaş gidersin başkan

17
22
yanıtYanıtla
SeyYah Saruhanli:

makarnalı ekmegii yemis gelmis ahmetcik

yanıt3
yanıt2
ismail bey :

Dem li bir çay çek mansur başkana....

yanıt0
yanıt0
sade vatandaş:

işte bu kadar açık ve net hiç bazıları gibi kıvırmadan açıkça teröristlerin oyuna ihtiyacım yok bana vermesin diyor şimdiye kadar bu şekilde açık ve net şekilde konuşan hiç bir siyasetçi duymadım ona helal olsun keşke ülkenin siyasetçilerinin hepsi böyle olsaydı biz bu hallerde olmazdık

17
22
yanıtYanıtla
ismail bey :

"Teröristlerin oyuna ihtiyacım yok" demiyor... Elini teröre bulaştırmamış herkesin oyuna talibim diyor... Yani fetö destekçisi, dhkpc destekçisi veya pkk destekçisi olabilir, dem li olabilir.. Sadece aktif olarak eylemlerde bulunmamış olması yeter diyor....

yanıt0
yanıt0
Gökmen Koç:

Helal başkanım

1
4
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title